Повече от 60 сигнала е подало служебното правителство на Стефан Янев за нарушения в кабинета на Бойко Борисов 3, свързани със строителството на пътища. Това стана ясно в отговор на въпрос на премиерът, който участва в блиц контрол в парламента.

В понеделник се очаква да има анализ с обобщени данни за работата на служебния кабинет, заедно с това ще бъдат представени и открити нарушения за предишното управление.

Очаквам анализа за обобщената дейност на всички министерства, по ресори, да бъде готов до утре, така че в понеделник да имаме обобщените данни, каза Янев. Той уточни, че само в "перото строителство - пътища" са подадени над 60 сигнала. Точна статистика по министерства обаче няма.

Ангажирането на съдебната власт и прокуратурата продължава, вчера сме предали материали, съобщи Стефан Янев.

Относно нарушенията при строителството на пътища - премиерът уточни, че кабинетът е направил възможно новите договори и поръчки задължително да минават през режима на ЗОП.

Комитова пита защо фирми поемат поръчки на хвърчащи листа

Комитова пита защо фирми поемат поръчки на хвърчащи листа

"Хемус" не спира - там, където може да се строи, е платено

Припомняме, регионалният министър Виолета Комитова откри редица нарушения при строителството на пътища. Тя издаде заповед за смяна на ръководството на "Автомагистрали". Направи проверка на строителството на АМ "Хемус".

С финансовия министър занесоха 69 папки с документи и справки до главния прокурор Иван Гешев за дейността на агенция "Пътна инфраструктура".