АБВ предлага два варианта за вот на недоверие. Единият е за цялостно творчество, а другият е за престъпните действия по модернизация на армията. Това обяви лидерът на АБВ Румен Петков и подкани отново парламентарните партии да атакуват управляващите с вот на недоверие.

Причината са системните провали на кабинета. "България присъства, но не участва в ЕС и НАТО, не отстояваме и националните си приоритети", подчерта Петков. У нас имало пълен разпад на държавността и институциите. 

Преговори за вота на недоверие АБВ ще води с БСП и ДПС. Румен Петков разказа и за срещата си с военния министър Красимир Каракачанов. 

"Той излъчваше интелект на пластмасово копче - голямо и евтино, зашито на балтона на подлога", заяви лидерът на АБВ. Според него Каракачанов не е чел доклада за самолетите. Той иронизира и абревиатурата на Обединени патриоти. ОП за него означава ограда и паспорти.

Проблем е, че Каракачанов мълчи услужливо, скочи Румен Петков

Проблем е, че Каракачанов мълчи услужливо, скочи Румен Петков

От АБВ искат България да каже, че няма да допусне ракети на наша територия

По темата за модернизацията на армията АБВ иска мораториум върху сделката. "Кого ще пазим с тези осем изтребители", недоумява Петков, който е категоричен, че с тази сделка не решаваме проблема със сигурността на ВВС. Според него такъв тип самолет, за какъвто ще преговаряме, не се произвежда. "Ще спасяваме чуждо производство", наблегна лидерът на АБВ.

В самия доклад на министъра на отбраната и на министъра на икономиката той вижда мотиви за вот на недоверие. "Това решение е национално предателство", отсече Румен Петков.

Според Петков предстоят ни трагедии.

Румен Петков определи F-16 за национално предателство

Румен Петков определи F-16 за национално предателство

Според него това е най-лошия избор

Заради обилните снеговалежи той очаква бедствия и държавата няма да е подготвена. "Ще продължим да даваме жертви", опасява се лидерът на АБВ.

За енергетиката партията иска нова АЕЦ. "Продължаващото забавяне е престъпно", притеснен е Румен Петков.

Според него сме пропуснали пряка доставка на газ от Русия. По думите му нямаме и гаранция, че втората тръба на Турски поток ще мине през България.

Румен Петков оцени външната ни политика като провал

Румен Петков оцени външната ни политика като провал

От АБВ проучват общественото мнение по темата за сигурността

"Проспали сме и защита на въглищните ни централи, при положение, че Полша е спечелила отлагане до 2035 година", изтъкна Петков. Той разкритикува и че продължава държавната помощ за двете американски централи. "Обезкостяване българската Марица", допълни той.

Иначе от АБВ настояха и за стратегия за развитие на отношенията с Македония. От партията не разбират пасивността на българските партии по темата.

Румен Петков зове да отстоим интереса си - пряко да доставяме газ за Европа

Румен Петков зове да отстоим интереса си - пряко да доставяме газ за Европа

През територията на страната ни