В Министерството на отбраната се работи освен по закон и по вътрешни правила, правилно министър Георги Панайотов обясни, че е законна практика за провеждане на бързи обществени поръчки, но когато става въпрос за критична инфраструктура и степен на секретност, да се ползва член 20, ал. 6 от ЗОП, или т.нар. "инхаус". Истината е, че става въпрос за онези военни обекти, в които няма как да поканиш фирми от целия свят, защото фирмите, които имат право, трябва да имат НАТО-сертификат и достъп до класифицирана информация.

В конкретния случай става въпрос за проектите за самолетите Ф-16, контролът се осъществява от МО и САЩ, така че законно колегите от дирекция "Инфраструктура на отбраната" са ползвали този член. Това заяви лидерът на ВМРО и бившия военен министър Красимир Каракачанов пред Нова телевизия относно думите на служебния министър Георги Панайотов, че са се провеждали обществени поръчки за 8 часа.

Министерството на отбраната сключвало договори за обществени поръчки за 8 ч.

Министерството на отбраната сключвало договори за обществени поръчки за 8 ч.

Силовият министър не "ровел", а проверявал законосъобразността на дадени действия

Пазарното проучване, по думите му, не е задължително. Преди 2 годините директорът на дирекцията подал оставка, а Каракачанов е разпоредил да се направи одитна проверка. Каракачанов е категоричен, че докато е управлявал министерството, е проверявано всяко нещо със съмнение - дрехите, обувките и т.н. на армията.

В администрацията, когато се сменя едно правителство с друго, има хора, които искат да се докажат на новия началник, всяка партия като дойде на власт, чисти и гони и назначава своя администрация, даде за пример бившият министър. В армията има достатъчно проблеми за решаване - да се движи кривата нагоре, техниката да се ремонтира и модернизацията с нова техника, били целите на Красимир Каракачанов. Ако мислите, че в България има 200 фирми с натовски сертификати, се лъжете, категоричен е той.

Каракачанов е изпратил поръчките за проверка в АДФИ и прокуратурата.

Каракачанов препоръча да се слушат военните, а не влъхвите в МО

Каракачанов препоръча да се слушат военните, а не влъхвите в МО

Чалгата е втора политическа сила. Чалгата или българският фолклор са по-важни

Бившият вицепремиер коментира и санкциите от САЩ и връзката му с Петър Харалампиев. "Познавам повечето от обявените от американското правителство, какво да коментирам решение на чуждо правителство спрямо чужди граждани... Би следвало да се проверят обявените лица, ако се констатира, че тези хора са извършвали дейност извън позволената, да бъдат санкционирани", лаконично каза Каракачанов.

И темата Северна Македония коментира Красимир Каракачанов. Поведението на страната в процеса на подкрепа за членство в ЕС е доста неадекватно, защото вместо да се вслушат в препоръчките от европейски фактори, те се опитват да злепоставят България. Позицията на страната ни е ясна, всички парвителства са декларирали, че ще подпомагаме Северна Македония и сме го правили с различна помощ. За сметка на това получаваме политика в Скопие, която е старата югославска-антибългарска политика. Докато Скопие не промени политиката си, да възпитава младите поколения, няма как да получи одобрението на България. За мен е удовлетворително, че служебният министър на външите работи продължава политиката на предходния, обясни той.