Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че е възможно "ремонтираният" кабинет да бъде без министър-председателя Бойко Борисов, съобщава БНТ.

Той обаче поясни, че това ще се коментира след вота на недоверие.

Каракачанов добави и че ще подаде оставка, ако командирите, коалиционният съвет или премиерът смятат, че не се е справил като министър на отбраната.

По негови думи е необходимо приоритизиране на съществуващата програма. Според силовия министър трябва да има по-голяма чуваемост относно това, което обществото очаква.

Властта удържа мандата с ремонт
Обновена

Властта удържа мандата с ремонт

Коалицията се запазва, вотът на недоверие нямало да мине

Каракачанов и президентът Румен Радев присъстваха на военноморското учение "Бриз 2020" в Бургас. Държавният глава беше посрещнат на Морската гара в града от две групи протестиращи - едната в подкрепа на управляващите, а другата - в подкрепа на националния протест.

По време на обучението министърът на отбраната обяви, че до октомври ще бъде подписан договор за два нови военни кораба. Процедурата вече е приключила, а изпълнител ще е немска фирма. Строителството на корпусите на корабите ще бъде направено от българска корабостроителница, а въоръжението ще бъде от чужбина.

Нямало смисъл кабинетът да се инати сам пред огледалото
Обновена

Нямало смисъл кабинетът да се инати сам пред огледалото

Според Румен Радев никакви прегрупирания нямало да спасят държавността