Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира от Варна палатковите лагери в София и твърдението на столичната полиция за опити за окървавяване на протестите, съобщава БНР.

"Хората, които първата вечер отидоха - с качулките, с маските - бяха приготвили бухалки, бяха приготвили запалителни течности, с идеята - какво да правят - да ги хвърлят по полицията или да нападат полицията, с ясното съзнание, че при такива действия ще има отговор", обяснява той.

Протестиращите хвърляха яйца и домати срещу МС

Протестиращите хвърляха яйца и домати срещу МС

Трите възлови кръстовища остават блокирани...

Според него, "полицията постъпи мъдро, не ги атакува. Подобни неща не могат да се търпят вече. Не може, в името на това няколко соросоидни НПО-та и партийки, които са извън парламента, да се докопат до властта, ти да разсипеш държавата".

в името на какво, да ми доведеш гей браковете и да ми създаваш джендър република. Съжалявам, не съм съгласен", обяснява той. Във Варна Каракачанов е гост на тържество за празника на ВМС.

"В края на краищата всички граждани особено онези, които най-болезнено твърдят, че има нужда от демокрация, би следвало да спазват принципа на демокрацията и законността".

"Няма нормална държава, в която някой атакува органите на реда и го посрещат с баница и с кисело мляко. Няма такава държава", коментира Каракачанов, цитиран от БНТ.

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати и ще намалим броя на полицаите

СДВР: Барикадите ще бъдат премахнати и ще намалим броя на полицаите

През нощта на 7 август бе направен неуспешен опит да се пролее кръв