Аз няма как да направя компромис с една антибългарска политика и мен не ме интересува дали една, втора или трета държава, които са наши партньори имат различно мнение и се опитват по някакъв начин да налагат своята визия.

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов във връзка с отношенията ни със Северна Македония, цитиран от БНР. 

По думите му България има своите ясни интереси.

Имаше опити да ни убедят, но тези, които се опитаха да го направят нямаха аргументи. Разбирам желанието на няколко наши партньори да наложат ние да отстъпим, но в края на краищата България трябва да отстоява своя интерес, подчерта Каракачанов.

Каракачанов: За РС. Македония ЕС е все още като СССР

Каракачанов: За РС. Македония ЕС е все още като СССР

Това нямало как да го допуснем

Той изтъкна още, че е заявил на Заев, че са изтеглили късата клечка.

Три години не направихте нищо и се случило така, че когато трябва да се взима решение, аз съм вицепремиер в правителството на България, казал той на Заев. 

Пренасянето на спорните въпроси между България и Северна Македония в Европейския съюз няма да допринесе за сигурността и стабилността на съюза, затова нашата позиция е правилна и е в синхрон и с европейските, и с националните ни интереси, допълва вицепремиерът.

Каракачанов пред Бучковски: Самоопределението не минава с присвояване

Каракачанов пред Бучковски: Самоопределението не минава с присвояване

Антибългарската риторика от страна на редица медии и политици в РСМ трябва да спре