Военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов предупреждава за идеята за установяване на нов лагер в близост на българската граница. Това, според него, би било тенденциозно действие от страна Гърция и ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това, пита военният министър и отново заявява, че българската армия е в готовност, а той лично гарантира, че няма да допусне нова вълна на мигранти към страната.

Каракачанов: Няма закон или резолюция, позволяващи нелегалната миграция
Обновена

Каракачанов: Няма закон или резолюция, позволяващи нелегалната миграция

Правителството е наясно, че не трябва да допуска мигранти в страната, смята той

Реакцията на лидера на ВМРО е по повод появилата се информация, че Гърция има намерение да изгради нов лагер за мигранти в близост на българската граница. Това идва след струпването на хиляди мигранти на гръцко-турската граница от десетина дни, след като Ердоган обяви, че пътят им към Западна Европа е отворен.

Брюксел: Турция да изтегли мигрантите от границата с Гърция

Брюксел: Турция да изтегли мигрантите от границата с Гърция

За да се намери решение на тази ситуация, ще е необходимо намаляване на натиск на границата

Ето и мнението на Красимир Каракачанов от профила му във фейсбук.

"Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно!

Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават.

Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите.

Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси. Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това?

България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема.

България няма да плаща чужди сметки!"

ВМРО - София: Центровете за мигранти в столицата да се затворят

ВМРО - София: Центровете за мигранти в столицата да се затворят

Според тях, мигрантите трябва да бъдат депортирани