Министърът на отбраната Красимир Каракачанов разкри пред военната комисия в парламента къде има наченки на радикален ислям на наша територия.

Повод стана питане от депутата от ДПС Джейхан Ибрямов, който прочел във вестник "Българска армия" анализ за радикализация сред мюсюлманите у нас. Там се посочвало, че имало радикален ислям сред българските мюсюлмани. Правителството и службите не са излизали с такова становище, според Джейхан Ибрямов.

Със законопроекти Каракачанов се изправя срещу радикалния ислям

Със законопроекти Каракачанов се изправя срещу радикалния ислям

Проблемите в редица европейски държави, да се внесе радикална идеология сред религиозните общности, съществуват и в България

Министър Каракачанов обясни, че публикацията е изследване на научен работник. Добре е такива неща да се знаят от българското общество, категоричен бе той.
По думите му в службите има анализ за радикалния ислям сред мюсюлманската общност. Аз смятам, че това е голям проблем, категоричен бе военният министър, който подчерта, че това не е проблем, който трябва да се замита под килима.

Каракачанов събира службите да решават какво е радикален ислям

Каракачанов събира службите да решават какво е радикален ислям

Военният министър също иска досиетата да се закрият

Радикален ислям имало сред ромите в някои от гетата и в някои райони на Източните Родопи сред българите мюсюлмани. Сред турските мюсюлмани нямало радикален ислям.
Фереджета и бради се пускали заради паричен стимул, стана ясно още от коментара му.

Военният министър е убеден, че за този проблем трябва да се говори. По-добре да се говори и да се вземат мерки, подчерта той.

Джейхан Ибрямов предупреди, че да се поставят всички мюсюлмани под общ знаменател, е опасно за националната сигурност.

Каракачанов притеснен от опитите за радикализация у нас

Каракачанов притеснен от опитите за радикализация у нас

Трябва да се спре външното финансиране на радикалните елементи у нас