Изключително рядко се използват самолетите на правителствения авиотряд - само когато пътува по-голяма делегация. Аз лично смятам, че правителствен самолет отдавна трябваше да се купи, но такива са обществените настроения. Това заяви вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред bTV по повод вчерашния инцидент с правителствения "Фалкон".

Той отбеляза, че ако се купи нов самолет, ще има негативна реакция към правителството.

Вицепремиерът коментира и идеята първия ден от болничните да не се плаща, посочвайки, че Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението.

Приземиха фалкона с Борисов на борда на ръчен режим

Приземиха фалкона с Борисов на борда на ръчен режим

Малкият правителствен самолет е имал технически проблеми

Той подчерта, че са имали други предложения, а именно минималната пенсия да стане 250 лв., три поредни години да се отделят по 70 млн. лева за изграждане на нови детски градини, както и да отпаднат таксите за детските градини от 4-годишна възраст на децата за хората със средни и ниски доходи.

По негови думи през 2013 г. са били издадени над 8 млн. болнични дни, а през миналата година общият им брой е над 18 милиона.

"Кажете ми, при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни?", запита риторично Каракачанов. Според него е очевидно, че става въпрос за злоупотреби и изтъкна, че въпросните "болнични", слети с празниците, все някой ги плаща.

За нов правителствен самолет настоява ген. Коджейков

За нов правителствен самолет настоява ген. Коджейков

Спират фалкона до изясняване на причините за отказа на навигационната система

Вицепремиерът поясни, че мярката няма да засяга родители, които гледат деца или хора, претърпели катастрофа или трудова злополука.

Припомняме, мярката беше представена след среща между ГЕРБ и Обединените патриоти в лицето на Каракачанов и Симеонов.

Малко по-рано днес от думите на председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова стана ясно, че се мисли за изключения, като например за майките на деца и болнични вследствие на трудови злополуки. Тя коментира идеята с думите: "Няма 100% справедливост".

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората

КНСБ: Борисов да се оттегли за болничните, ще поведем хората

АИКБ: Докато се правим на болни, вместо да работим, ще ни е това дереджето

От ДПС бяха категорични, че не подкрепят анонсираното вчера предложение, тъй като според тях това е скрито увеличение на осигурителната вноска.

От своя страна синдикатите също остро нападнаха идеята и предупредиха, че ако тя бъде приета, те ще поведат хората на протест.

Заради критиките към идеята първият ден от болничните да не се заплаща, Обединените патриоти отрекоха те да са нейни автори и подчертаха, че това било идея на ГЕРБ и по-конкретно - на финансовия министър Владислав Горанов.Той обаче отрече твърденията и заяви, че така и не е ясно кой е предложил първият ден от болничния да е за сметка на болния.

От Българската търговско-промишлена палата пък приветстваха идеята за неплатен първи ден от болничните. Според тях работодателите не трябва те да се натоварват с нито един ден болнични.

Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Не е ясно кой е предложил първият ден болничен да не се заплаща

Менда Стоянова и Юлиан Ангелов се изказали неподготвени според Горанов