Уведомих Валери Симеонов за решението за раздяла колегиално и възпитано. Хората влизат и се разделят. Защото, когато влезеш в парламента и забравиш за какво си влязъл и вместо да правиш закони обикаляш софийските питейни заведения, за да думкаш на барабанчета с цигански оркестри - нямаш място в нашата коалиция". Това заяви в предаването "Карай направо" по NOVA вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Коментарът му бе направен по повод на разделянето на ВМРО с коалиционните му партньори и обвиненията от отсрещната страна за оповестено решение в последния момент.

По думите му още в края на миналия месец Националния съвет на коалицията е имал заседание, на което над 80 процента от членовете са заявили желание ВМРО да се яви самостоятелно на тези избори. "Уведомих г-н Симеонов по най-колегиалния, възпитан и нормален начин. Така се прави", заяви Каракачанов. Той припомня, че още през май месец 2019 година на изборите за ЕП ВМРО се яви самостоятелно. "Резултатите може би дадоха едно самочувствие на нашите хора и затова надделя тяхното мнение", посочи той по повод самостоятелното явяване на партията му на парламентарните избори.

Припомняме, че по-рано днес, лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че до 3-ти февруари Каракачанов го е убеждавал да се явят заедно на изборите, а на 4-ти вечерта му е съобщил, че ще се явят сами.  По негови думи с "Воля" са единствените две партии в парламента, които никой не е упрекнал в корупция или злоупотреба със служебно положение. Той изтъкна, че с Веселин Марешки поставят увеличаването на пенсиите и доходите на първо място, имат и обща борба с монополите - Марешки чрез горивата, а той чрез борбата срещу хазартната зависимост.

Първоначално бе обявено, че двата коалиционни партньора от ОП - ВМРО и НФСБ ще отидат и на тези избори в коалиция. Внезапно обаче от ВМРО се отказаха и заявиха, че ще се явят на изборите самостоятелно. Впоследствие изненадващо НФСБ и "Воля" обявиха, че ще се явяват заедно на предстоящите избори. В настоящото Народно събрание не може да се каже, че отношенията между Валери Симеонов и Веселин Марешки са били не само близки, но и добри. Лидерът на "Воля" искаше оставката на Валери Симеонов като вицепремиер заради репликата му по повод протестите на майките на деца с увреждания. Не липсваха обвинения и в обратната посока.

Коалирането между НФСБ и "Воля" бил опит за укрепване на статуквото

Коалирането между НФСБ и "Воля" бил опит за укрепване на статуквото

Според политолога Борис Попиванов в тази предизборна кампания не се предлагат послания към избирателите

В отговор на твърдението на Волен Сидеров, че Министерство на отбраната е превърнато в "агенция за недвижими имоти", тъй като няма средства, но същевременно дава над 3 млрд. за чертежи за военна техника, Каракачанов отговори, че тази лъжа той я повтаря вече поне една година.

По негово искане в парламента имаше специално заседание, на което този въпрос беше обсъждан. Тогава аз, като за олигофрени, бях направил една таблица - при кой министър какви имоти, коя година и за какви пари са продавани. Оказа се, че по мое време са продадени най-малко имоти за най-високи цени". Може да бъде критикувано много това правителство, но то свърши много. За пръв път, отдавна, правителството изкарва пълния си мандат. Въпреки пандемията, която е втора година, и икономическата криза, която придружава тази пандемия. Въпреки опитите и от вътре и от вън да се предизвикват брожение, които да го свалят. Който не работи, той не може да бъде критикуван за нищо", заяви вицепремиерът.

Сидеров се отказва от коалицията, понятието "Патриоти" е дискредитирано

Сидеров се отказва от коалицията, понятието "Патриоти" е дискредитирано

"Атака" ще се яви самостоятелно на избори, отворена е за граждански формации