Не съм съгласен с политиката, която се води от две години от коалицията "Обединени патриоти". Това заяви пред БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Той изреди аргументите си: "Особено от последните 2 години на политика в Народното събрание, като се започне от гласуването на 3 млрд. лв. за ненужни за България оръжия, удължаване на концесиите, за които той се борил 15 години и поредица лобистки закони, които по никакъв начин не се отнасят и не отговарят за партия "Атака".

Нямаше как да стоя в парламента, който приема антибългарски закони, категоричен е Волен Сидеров. Той обясни, че управляващата коалиция така е поставила нещата, че да не може да прави нищо сега. "Промяната в ПГ за изключването ми като председател беше противозаконна, внесох жалба в правния отдел на НС, но и председателят Цвета Караянчева, всички си направиха оглушки", каза още той.

Сидеров заяви, че е започнал да казва, че не управляват правилно в името на хората и се върна в началото: "За първи път от 30 г. една формация измести ДПС от третото място. Моята концепция беше поначало да не отиваме в изпълнителната власт, аз исках да бъдем в парламентарна група, да можем да прилагаме политика и законодателна дейност, каквато хората очакваха от нас", обясни той.

"Те взеха решение, че аз няма да бъда председател и съм изключен от групата. Едно е да си с парламентарна група и необвързан депутат, съвсем други са условията, бях лишен от възможността да участвам в парламента пълноценно, на който са възлагали надежда и доверие хората", добави Сидеров.

Съдът отказа на ЦИК да заличи "Атака" от "Обединени патриоти"

Съдът отказа на ЦИК да заличи "Атака" от "Обединени патриоти"

Решенията на коалицията трябвало да се взимат единодушно

Според него сега управляващите са потвърдили поговорката на народа - "Дай на един човек власт, за да видиш какво представлява".

"Единият превърна Министерството на отбраната в агенция за недвижими имоти, разпродават се безумно на нереални цени десетки имоти под предлог, че било скъпо да бъдат поддържани, в същото време дава 3 млрд. за рисунки на самолети и бойна техника. Прибраха се милиардите, не е ясно кога ще ги получим. С по-малко пари много по ефективно може да си осигурим отбраната", каза Волен Сидеров, визирайки министъра на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той добави, че "въпросът е, че в ГЕРБ са стояли и са гледали брутално, което означава съпричастност".

"Неслучайно на площадите бяха стотици хиляди... Не може да се каже, че се върви в правилна посока, защото недоволството в хората е осезаемо, защото промените не се случиха, останаха лобистките закони и за обществени поръчки, накрая се дискредитира понятието "Патриоти" дори", каза още лидерът на Атака.

Какво предстои за партията на Волен Сидеров: "Каквото сабя покаже - ще се борим, аз съм роден боец и ще умра боец".

На Сидеров му настръхва косата от манипулациите на Централната ибрикчийска комисия

На Сидеров му настръхва косата от манипулациите на Централната ибрикчийска комисия

По думите му Борисов, Каракачанов и Симеонов са ОПГ

"За нашите активисти - думата коалиция е от по-специален поглед, тъй като сме се напатили. Ще се явим сами на избори, но оставям отворена врата за разговори с гражданските формации в по-широк фронт на действителен, консервативен източник, за хора, които искат България да бъде държава, в която се произвежда и която си стопанисва подземните богатства", каза лидерът на "Атака" какви са възможните коалиции.

Той е категоричен, че ВМРО и НФСБ сами са си затворили страницата за коалиция. "Аз ги обединих 2016 г., преодолях несъгласия и караници, моето мнение беше да не влизат във властта, да спасим понятието "Патриоти" от девалвация", добави Сидеров.

На социолозите той пожела да са "живи и здрави" и ги поздрави, защото очертавали малък процент (1%) на партията му на изборите.

"Аз нямам амбиции за власт. Смятам, че не е разумно опитът на хората да бъде пропилян", каза още той.

Коментира и темата с невърнатите пари от страна на партиите. Според Сидеров е редно да се търси обаче вината в Министерството на финансите.

ВМРО ще се явяват на изборите сами?
Обновена

ВМРО ще се явяват на изборите сами?

Позицията на партията клони към самостоятелно явяване

"В цялото това положение партиите са лоши, имаше едно такова шоу - то направи също партия. Да обясняваш на хората, че партиите са лоши, е вредно за демокрацията. Това невземане е решение на Министерството на финансите, не може да искаш от партии, това което МФ е решило, че им се полага. Много моля, ако има грешка, ведомството да върне в бюджета надвзети пари", поиска Волен Сидеров, обявявайки, че парите са взети правомерно и нарушенията са в Министерството на финансите и трябва да се търси отговорност от тях.

"ГЕРБ нямат нужда от субсидия, цялата субсидия на бизнеса е в техни ръце", каза още лидерът на Атака.

Той е "далеч от далаверите, само поддържа медия, структури, които са единствените реални в коалицията".

На въпрос дали ще подкрепи президента Румен Радев за втори мандат, той не отговори, а само коментира, че се е оформил като политик и е нормално да се кандидатира за втори мандат.

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

След решението на ВМРО да са сами на изборите и НФСБ се отказва от коалиция?

Не са обсъждани други варианти...