Военнопромишленият комплекс работи много добре. Това докладва икономическият министър Емил Караниколов пред ресорната парламентарна комисия. ЕМКО вече работи усилено. Осигуряват се допълнителни договори. И "Дунарит" ще е с нова поръчка съвсем скоро, стана ясно от думите му.

Всичко е разплатено на дружествата. Емил Караниколов посочи, че договорът с ЕМКО е голям и стоката е тръгнала.

За Караниколов протестите на служителите на Емко приличат на рекет

За Караниколов протестите на служителите на Емко приличат на рекет

Той очаква ръст на икономиката от 4%, а доходите в частния сектор се увеличават до 9,9%.

Приета е от третата страна, увери министърът. Преведени са дори авансови плащания. "Дунарит" няма по никакъв начин проблеми, обясни още Караниколов. "Кинтекс" пък работи с трети страни, с които досега не сме имали договори. Има страни, които имат голям интерес към българския военнопромишлен комплекс, оптимист е икономическият министър. Нещо повече- тази година ще е по-добра за военната ни индустрия от миналата, според него. Освен това заедно с МО и президентството се работи по каталог с родни инициативни военни продукти. 

От началото на годината инвестиционните договори са на стойност от 350 милиона евро, както се похвали министърът. Около 2800 работни места се очаква да бъдат разкрити. Щом има инвеститори, значи нещата се подобряват, отчете Караниколов.

Правителството работи по борбата с корупцията. Това увери министърът на икономиката Емил Караниколов за предстоящия вот на недоверие. Това е бич за българското общество - корупцията, монополите, увери той. Работи се приоритетно и законите се изменят в тази посока, каза Караниколов. Министърът очаква конструктивни предложения от опозицията в сферата с борбата с корупцията.

БСП внесе вота на недоверие към Борисов - 3

БСП внесе вота на недоверие към Борисов - 3

За провала на правителството с борбата с корупцията