За да няма пак изненадани от кръга около Нинова: след последното заседание на НС на БСП, сезирах компетентните органи за поредните нарушения на законите в страната и Устава на БСП. За това предупреди социалистът Кирил Добрев, след като в събота на пленума на червените се оказа партиен член без право на глас на заседанието на Националния съвет.

Той припомни, че ВКС приема, че изключването му и наказанието на Калоян Паргов са в "противоречие с изрични разпоредби на Устава на БСП и със самия правилник за работа на Националния съвет...", а решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Въпреки това "държавникът" Нинова нарушава закона и отказва да изпълни съдебно решение, жалва се Добрев и допълва: "За да прехвърли отговорността, "юристът" Нинова пише искане за разяснение до Общопартийната контролна комисия".

Нинова пак оцеля
Обновена

Нинова пак оцеля

Конгрес ще се проведе през февруари

Мисля, че съдебните решения се изпълняват, а тълкувания може да дава само съда, а не партийната комисия, освен ако желанията на Нинова и решенията на партийните органи не са започнали да важат с по-голяма сила, отколкото Конституцията и законите на страната, недоумява социалистът и отново подчертава, че "с или без документ аз съм си социалист".

Кирил Добрев коментира и че има "една единствена причина, която заслужава внимание - дали, когато имаш претенции да си държавник, имаш качествата да спазваш българските закони и в моментите, в които не те кефят.

Докато Кирил Добрев лепял плакати на Нинова, тя пак искала да го изключи

Докато Кирил Добрев лепял плакати на Нинова, тя пак искала да го изключи

Достойните подават оставка, по думите на опозиционера