Един министър пролет не прави, политиката е отбор. Така служебният министър на икономиката отговори на въпрос в Министерския съвет защо не би искал да продължи да бъде министър.

Той бе категоричен: "Един министър пролет не прави, особено когато се говори за Министерство на икономиката, което за всяко едно свое решение трябва да пита Министерството на финансите. А ако МФ има друга визия, то МИ става министерство на маркетинга, аз не съм министър на маркетинга".

Кирил Петков защити актуализацията на бюджета

Кирил Петков защити актуализацията на бюджета

За небостъргача за държавните чиновници в София, ДКК и държавния резерв

Относно идеята за Агенция на иновациите, той обясни, че няма как да се прави подобна структура, ако МОН няма същата визия.

Затова хората са много важни, кой каквото иска да казва, политика се прави с хора и това е отборна игра, каза Кирил Петков.

Кирил Петков към депутатите: Правете си коалициите, но вижте бюджета

Кирил Петков към депутатите: Правете си коалициите, но вижте бюджета

Намаляването на депутатските заплати е малък детайл, има много по-големи заплати

На въпрос защо не е отворил Фонда на фондовете както отвори Българската банка за развитие (ББР), той обясни, че Фондът е към МФ. А министерството на Асен Василев в момента предложило цялостна реконструкция, защото не са доволни от работата. Петков призова да се пита министърът на финансите и зам.-министъра, за да се разбере колко стъпки са направени. Хората са мислили много по тази стъпка, зам.-министър Виолета Лорел е човекът, който е лидер в посока промяна на Фонда на фондовете, обясни Кирил Петков.

Кирил Петков събира данни от ББР за прокуратурата

Кирил Петков събира данни от ББР за прокуратурата

Точно преди да влезем за една бройка още един 150 милионен кредит щеше да бъде даден