Пеевски се опитва да сплаши г-жа Горица Кожарева. Това написа във Фейсбук съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по повод номинираната за нов служебен министър-председател.

Той твърди, че лидерът на ДПС "праща сивия си кардинал, Иван Мирински, да натиска Калин Стоянов да остане начело на МВР. Внушава, че който е тръгнал срещу Пеевски, не бил прокопсал".

В заключение Петков призовава Горица Грънчарова-Кожарева да не се страхува от тези "сенчести типове".

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

Калин Стоянов усеща брутален политически натиск върху Горица Грънчарова

И че няма да остане в следващия кабинет

"Те могат да растат само на тъмно, а на светло изгарят. Ще държим прожекторите силно светнати!", зарече се той.

Припомняме, че вчера председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски призова държавния глава Румен Радев да назначава бързо служебното правителство и съответно, указ за насрочване на изборите. ДПС е групата в 50-то Народно събрание, която настоява най-силно да се върви към процедурата по предсрочни избори. Това направиха и пред самия президент по време на състоялите се консултации за сформиране на служебно правителство, когато все още не беше и ясно, че номиниран за премиер ще е Горица Грънчарова-Кожарева.

По-рано днес Пеевски показа снимка на мъж - Александър Нейчев, който по негови думи всеки ден е в парламента от името на мистър Кеш (президента Румен Радев - б.р.) и с пряк телефон указва натиск върху кандидата за служебен премиер.

Делян Пеевски показа втори таен касиер на мистър Кеш

Делян Пеевски показа втори таен касиер на мистър Кеш

Има един фалшив президент, който се опитва да управлява, като си назначи правителство