Благодаря за организираната и координирана работа за приемането на Бюджет 2022 г.

С приветствие към депутатите и благодарност за усилията премиерът Кирил Петков се обърна към депутатите. Той открои, че това е безпрецедентен бюджет, тъй като той залага инвестиции както в капиталови разходи, така и в човешки капитали, което е истинското условие за правилната формула за растеж.

Този бюджет е и социален, не изоставя никого под линията на бедност, открои Кирил Петков.

По думите му самото приемане на бюджета показва, че коалицията работи добре и успешно, а това е гаранция за успеха. "Изпълнението на бюджета е истинската промяна."

Наличните в пленарна зала депутати ръкопляскаха заедно с премиера Петков. Малко преди това ГЕРБ напуснаха пленарна зала, тъй като беше отхвърлено предложението им за нов текст, който да забранява страната ни да плаща за ремонт на изтребителите МиГ-29 в Русия.

С това обръщение Народното събрание прие бюджета за годината.

Депутатите единодушни за хуманитарната помощ за Украйна

Депутатите единодушни за хуманитарната помощ за Украйна

Министерски съвет ще може да одобрява допълнителни разходи

Финансова рамка залага възможност страната ни да изтегли нов дълг от 7 милиарда и 300 милиона лева. Дефицитът по консолидираната фискална програма е 5 милиарда и 900 милиона лева или 4,1 на сто. През лятото предстои актуализация.

Междувременно парламентът не прие да не се разходват средства от бюджета за разплащания към военнопромишления комплекс на Русия.

Това стана, след като депутатите от управляващото мнозинство от "Продължаваме Промяната" гласуваха с "въздържал се".