Следващите избори ще бъдат реално референдум каква България искаме: България на законността и просперитета или България на задкулисието и мафията. Това написа във Фейсбук премиерът в оставка Кирил Петков, допълвайки, че той избира първото и ще продължи да се бори за това.

"Тази сутрин подадох оставка като премиер на България. През тези 6 месеца за мен беше чест да започнем дългия поход за отвоюване на България от задкулисието", посочва той.

Петков изразява увереност, че няма друг път освен напред - "напред към идеала България да бъде държавата, в която законът е над всичко; публичните средства да се инвестират в училища, детски градини и по-добро здравеопазване; държавата, създаваща условия за младите семейства; държавата, в която има нови високоплатени работни места и в която всеки предприемач може да започне честен бизнес без административни спънки и изнудване, а пенсионерите се радват на достойни пенсии".

Припомняме, оставката на кабинета на Петков беше очаквано решение, след като на 22 юни загуби вота на недоверие, гласуван в 47-ото народно събрание.

Днес президентът Румен Радев започна консултации за съставяне на ново правителство. На тях обаче присъстваха единствено ГЕРБ и ДПС, но не и "Продължаваме промяната" и БСП.И двете партии посочиха като причина за отсъствието си второто четене на държавния бюджет.

ПП не могат да участват в консултациите на президента

ПП не могат да участват в консултациите на президента

Ще им определят друг час