Правителството работи целенасочено и с новото ръководство на КЕВР ще бъдат постигнати много добри резултати. "За мен нещата се движат в правилната посока", така премиерът Кирил Петков отговори задочно от Брюксел на критиките на президента от сутринта, че са нужни вече резултати, а не само да се правят анализи. Кирил Петков и даде пример - с февруарските фактури бизнесът вече усеща допълнителната помощ от държавата, като подкрепа ще има и през март.

Румен Радев настоя за решение за ядреното бъдеще на страната

Румен Радев настоя за решение за ядреното бъдеще на страната

Времето за анализи и добри намерения изтече - чухме ги. Чакаме резултати

По отношение на коментарите от страна на прокуратурата и на думите на Иван Гешев, който разкритикува и тази сутрин намаляването на бюджета на прокуратурата, министър-председателят беше лаконичен: 20 млн. лв. от прокуратурата се прехвърлят към БАН, това е инвестиция в иновациите и науката. С тях ще бъде подпомогната работата на млади учени. Петков коментира и че бюджетът на прокуратурата е доста голям, а всички българи плащат прекалено голяма цена, особено за нивото на правосъдие, което имаме.

Гешев се диви кой политически гений иска да скара БАН и съдебната система

Гешев се диви кой политически гений иска да скара БАН и съдебната система

Той каза, че е в добри отношения с академиците и професорите от БАН

Министър-председателят Петков коментира и вчерашното изявление от страна на властите, че се наблюдава активиране на криминален контингент за протеста на "Възраждане" следващата седмица.

Сведенията, с които той разполага, че действително една група хора настояват и са нетърпеливи зеленият сертификат да отпадне, но и правителството иска това, чака обаче статистиката да покаже, че това може да стане, без да има риск за здравната система.

Петков беше категоричен, че протестът е част от демокрацията и важна форма на комуникация на обществото, но не трябва да се използва от подмолни движения на хора, свързани с криминалния свят.

Той призова хората, които протестират пред Министерски съвет другата сряда да внимават, за да не бъдат подведени от тези вклини се в протеста хора. А МВР е поело ангажимента да ги предупреди, че те са наблюдавани, обясни Кирил Петков.

„Възраждане“ пита МВР кои са точно провокаторите?

„Възраждане“ пита МВР кои са точно провокаторите?

Пропаганден ход и болезнено дежавю

С председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен Кирил Петков е разговарял за Националният план за възстановяване и развитие и е настоял, че въпросът за сектор Енергетика за България е стратегически. Припомняме, че в началото на седмицата стана ясно, че правителството е поискало още един месец отсрочка от ЕК за разглеждане на плана ни и предложенията ни за промени, като вече и получихме разрешение

По думите си Петков е срещнал пълно разбиране, че в момента енергийната ни система не може да се увеличава допълнително зависимостта от природен газ и в този смисъл отпадането на парогазовата централа е абсолютно ясно като позиция.

"Сега трябва да видим какъв е алтернативният вариант и дали този алтернативен вариант, който сме предложили е най-добрият. Но аз вярвам, че е наистина много смислен като стратегия", добави министър-председателят.

Кирил Петков извънредно в Народното събрание заради промени в Плана за възстановяване

Кирил Петков извънредно в Народното събрание заради промени в Плана за възстановяване

Обсъдихме проекти, разкри Асен Василев