Премиерът в оставка излъга за пореден път. Така на брифинг в парламента Теменужка Петкова отговори на критиките на премиера Кирил Петков от МС по-рано днес. Кирил Петков опровергал сам себе си, по думите й. Оказа се, че няма старт на интерконектора, видяха от ГЕРБ. За да бъде въведе в експлоатация един такъв обект трябва да има акт 15 и акт 16.

Петкова посочи, че той е трябвало да е факт в края на миналата година. Премиерът Петков се опита да прикрие собствената си некадърност, критикува Петкова. Той няма никакъв принос за този проект, изтъкна депутатът от ГЕРБ. Според нея Кирил Петков е провалил интерконектора.

Теменужка Петкова се съмнява, че танкерите с газ ще дойдат у нас

Теменужка Петкова се съмнява, че танкерите с газ ще дойдат у нас

Тя определи като кризисен пиар договорените седем танкера с втечнен газ

Опозицията отрече твърденията, че ГЕРБ са обслужвали чужди интереси и припомниха меморандума с GEMCORP. България е в пред газова криза, изтъкна Теменужка Петкова. Относно осигурените танкери с втечнен газ за нея е важно да се каже как те ще стигнат до България. С лъжа започнаха своето управление, с лъжа ще го и приключат, смята Теменужка Петкова.

Според Делян Добрев обявените намерения за намаляване на цената на горивата няма как да се случат, а са само за замазване на очите на хората. Той дори заподозря Кирил Петков, че залага бомби пред служебното правителство. Заради ПП, според него, ще има недостигът на газ за страната. Единствено топла зима може да ни спаси. За да ни стигне газа, ще трябва и да фалира половината бизнес в България. Тома Биков призова Кирил Петков в следващите дни да си почива, а като дойдел новият премиер да се изчислят щетите от управлението.