Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков се яви в Софийския градски съд като свидетел за дело за клевета срещу бившия депутат от ПП Александър Дунчев, съобщи БТА.

Бившият заместник-министър на земеделието и горите Атанас Добрев съди Дунчев за клевета заради негови обвинения, отправени в няколко интервюта.

Преди заседанието Петков каза пред журналисти, че се явява в съда, за да защити Дунчев.

БНР цитира повече от изказването му пред медиите: "Аз съм бил министър-председател по това време. Доколкото знам, обвинението е на Добрев срещу Александър Дунчев за думи, които Александър Дунчев е казал. Аз съм, в случая, свидетел от страната на Александър Дунчев, защото въпреки всичките проблеми, които имахме, комуникационни, с него, мисля, че той е един добър експерт, специалист. И, когато става дума за горите е човек, на който може да се разчита."

Припомняме, че бившият депутат напусна "Продължаваме промяната" през март, а проблеми между него и ПП се появиха, след като той не оглави листата на коалицията "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за София-област. След това Дунчев въобще и не беше включен в листите с кандидат-депутати на коалицията за изборите на 2 април.

ПП-ДБ: Дунчев гледа неговите дървета, но не вижда голямата гора - победата на изборите

ПП-ДБ: Дунчев гледа неговите дървета, но не вижда голямата гора - победата на изборите

Най-важната задача пред коалицията е да измъкнат държавата от управлението на мафията