Кметът на шуменското село Мадара Неделчо Неделчев, който беше шести в депутатската листа на "Има такъв народ", напуска партията. Информацията е публикувана в социалната мрежа "Фейсбук". През информационния канал, ползван от лидера на неговата партия, той заявява, че очакванията му са били излъгани и е решил да напусне единствената партия, в която е участвал.

Той единствен от всички кандидати направи преференциална кампания в последните дни преди вота.

ИТН: Наша отговорност е да предложим кабинет - когато му дойде времето

ИТН: Наша отговорност е да предложим кабинет - когато му дойде времето

Ако бъде подкрепен в пленарна зала, ще има кабинет, но ако не - по-логично е да има нови избори

"Въпреки това не съжалявам, че ИТН спечели парламентарните избори - Бойко Борисов е детрониран за първи път от 12 години. Пожелавам успех на "Има такъв народ" и помнете обещанията си! Вече нарушихте едно от тях, но поне изпълнете другите", пише Неделчо Неделчев.

Той напуска заради "обидното отношение на ръководството към редовите членове и опитите на формацията да заобиколи изборния закон, въпреки гръмогласно прокламираните принципи за прозрачност и законност".

Румен Гечев вижда основания БСП да участва в управление

Румен Гечев вижда основания БСП да участва в управление

Очаква президентът да връчи третия мандат на левицата

Основното му обвинение към ИТН обаче е, че партията на Слави Трифонов е "изменила на твърдо заявените си позиции, че няма да работи със статуквото и с хора от статуквото" и в нея има хора от ГЕРБ, ДПС и БСП, като "преливането на бивши активисти на ГЕРБ към ИТН продължава тихомълком".

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Слави Трифонов: ИТН не реди министри нито в нечий зайчарник, нито в нечий сарай

Проектокабинетът гарантирал, че никой няма да може да каже: "Властта е в моите ръце"

Според кмета на село Мадара ръководството на ИТН даде да се разбере, че на кандидатите не е разрешено да работят за преференции. По този начин партията се опита да заобиколи Изборния кодекс, в който изрично е посочена възможност за преференциален вот, твърди Неделчев.

По думите му преференциите негласно са били забранени, за да няма пренареждане на листите и в парламента да влязат само избраните от ръководството хора от техния тесен кръг.

анкета

Доволни ли сте от изборния резулат?

Виж резултати

Естествено 22.5%

Изборите не бяха честни 17.9%

Замириса на протести 13.9%

Датата 24.10 е идеална за следващите избори 40.8%

Какви избори? Лято е все пак 4.9%