Идеологът на партия "Величие" Ивелин Михайлов не се притеснява от създадената Временна комисия за проверка на данни за извършени престъпления във връзка с дейността му и изградения в село Неофит Рилски, община Ветрино културно-исторически комплекс "Исторически парк".

Това каза той в четвъртък пред журналисти в Благоевград, където се срещна със симпатизанти на партията, съобщава БТА. 

Михайлов определи създаването на комисията като "уникално", "най-важното решение, което се взе в последните 35 години в България". Партии, които са на коренно различни позиции, са се обединили около създаването на комисията.

Едни обявиха края на ПП "Величие", други са обидени от постове в социалните мрежи

Едни обявиха края на ПП "Величие", други са обидени от постове в социалните мрежи

Дарин Георгиев обещава "много интересни неща"

На въпрос за задължения към Национална агенция приходи (НАП), Ивелин Михайлов каза, че това са оперативни задължения и тези, свързани с фирми, са изчистени. Продължаваме с НАП да имаме един съдебен спор, който е относно моите задължения, аз нямам за какво да се притеснявам, защото съм декларирал всичките си задължения, каза още Михайлов.

Идеологът на партия "Величие" каза, че има разцепление в парламентарната група на партията, но тя винаги ще съществува с хората.

За разцеплението "Величие" Михайлов обясни, че след влизането в парламента, Николай Марков е променил риториката и приоритетите.

"Ако аз вярвам на това, което сме казали пред гласоподавателите, а той вярва на новите си приоритети, тогава той вече няма място в партия "Величие", защото тя защитава интересите, които сме обещали на гласоподавателите и идеалът, който има самата партия", посочи Михайлов.

"Величие" се готвят за евентуални следващи избори.

"Ако съм жив, здрав и съм на свобода, ще се кандидатирам", отговори той на въпрос ще се кандидатира ли се за следващия парламент. 

Но посочи, че ще е на второ място в листа, с което би бил избран не заради позиция, а заради това, че хората са го поискали.

Попитам има ли организации около парка, сравнявани с частна армия и военен арсенал, Михайлов каза, че има "охранителна фирма с четири пистолета".

Ивелин Михайлов вещае разпадане на ПГ на "Величие"

Ивелин Михайлов вещае разпадане на ПГ на "Величие"

"Понякога всичко приключва за миг! Малко хора го осъзнават", предупреди и Николай Марков

Припомняме, че временната комисия се състои от 18 народни представители и ще работи за срок от 1 месец.

Председателят на временната комисия ще бъде определен със заповед от председателя на Народното събрание. Членовете на комисията са както следва по парламентарни групи:

ГЕРБ-СДС - Красен Кралев, Бранимир Балачев, Георги Георгиев

ПП-ДБ - Вяра Тодева, Ивайло Митковски и Любен Иванов

Възраждане - Цвета Рангелова, Петър Петров

ДПС - Байрам Барайм, Надя Петрова, Шендоан Халит

БСП - Петя Цанкова, Деян Дечев, Красимир Иванов

ИТН - Иван Кючуков, Ивайло Костадинов, Христинка Иванова

По време на дебатите бившият депутат от ПП "Величие", а сега независим народен представител Виктория Василева заяви, че никой не воюва с "Исторически парк", а с измамите, които стоят зад историческия парк. Ако има нарушение, нека се вземат мерки по силата на закона, но ако няма, нека веднъж се изчисти името на Ивелин Михайлов, призова Василева.

Председателят на парламентарната група на "БСП за България" Борислав Гуцанов пък настоя, ако има разследване на "Исторически парк, то да се направи от друга институция, а не от Народното събрание. Има кой да направи разследванията, посочи Гуцанов. Той не счита, че е редно парламентът да се превръща в разследващ орган.

Ивелин Михайлов дава гласовете на "Величие" на ГЕРБ?

Ивелин Михайлов дава гласовете на "Величие" на ГЕРБ?

"Величие" вече управлява с ГЕРБ във Ветрино