Имах доверие на полковник Николай Марков. При него обаче нещо се счупи и той се промени. Това заяви основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов пред БиТиВи.

Той отрече да е държал заключени депутати от парламентарната група на партията в хамбар, каквито твърдения се появиха.

По думите му от "Исторически парк" няма смисъл, ако няма България. Михайлов е категоричен, че за него няма връщане назад. Той посочи, че "Величие" е партията на народа и ще продължи да се бори, за да се чуе гласа на обикновения човек.

Ивелин Михайлов подчерта, че върху парламентарната група е оказван натиск да бъде подкрепено правителство. Той отбеляза, че според Николай Марков натискът е дошъл от ГЕРБ. По думите му е бил заплашван и с компромати.

Припомняме, че Николай Марков предупреди, че е оказван натиск върху депутати от "Величие", за да подкрепят Рая Назарян за председател на НС. Ивелин Михайлов заплаши, че народните представители гласували за кандидатурата на Назарян могат да бъдат изключени. Неговото изказване доведе до конфликт с Николай Марков.

В социалните мрежи се появи съобщение, че Ивелин Миахйлов ще подкрепи кабинета, предложен от ГЕРб-СДС. Оказа се обаче, че профилът на идеолога на "Величие" в платформата Х е бил хакнат. Малко по-късно Михайлов заяви, че е бил заплашван от Николай Марков. Михайлов овини Марков, че е сключил сделка с дявола.

Председателят на пг на "Величие" обяви, че прекратява участитето в срещи, организирани от партията. Ивелин Михайлов предупреди, че парламентарната група може да се разпадне. Николай Марков отново нападна идеолога на "Величие", като заяви, че партията се управлява отвън.

В крайна сметка най-малката група в 50-ото НС се разпадна. Шестима депутати подадоха молба за напускане. Депутатът Дарин Ангелов посочи, че това е края на политическа партия "Величие".

Групата на „Величие“ се разпадна

Групата на „Величие“ се разпадна

Шестима депутати напуснаха парламентарната група