Цялата пантонима, това театро, беше, за да се направи химическо чистене на Ахмед Доган.

Така лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира в студиото на Нова телевизия шумната смяна на ръководството в ДПС и изгонването на вече бившия председател Лютви Местан.

Според Дончева от месеци вече са обтегнати отношенията между Доган и Местна и това си е личало дори и в кулоарите на парламента.
Според нея Местан няма характер да се еманципира и да бъде самостоятелен лидер и именно това е била причината да бъде "назначен" на поста от Доган през 2013 г.

Аз познавам Местан от години. Местан е даскал от Кърджали, той е умен, добър оратор, но не притежава качествата, за да води битката за ДПС, независимо дали ще е спечели или загуби”, коментира в типичния си стил Татяна Дончева, като изтъкна например, че Лютви Местан няма толкова здрави нерви. „Той (Местан) не може да обърне ДПС”, бе категорична Дончева, като така изказа и мнението си за бъдещето на евентуалния политически проект на вече бившия председател на ДПС.

По отношение на ситуацията на ДПС в българския политически живот Татяна Дончева също така заяви, че няма никакъв смисъл според нея толкова да се анализира и тълкува какво точно бил казал в своята реч Ахмед Доган.

Доган не е открил топлата вода нито евроскептицизма”, отсече Дончева и посочи, че в европейски издания ежедневно се появяват изказвания на политически лидери от други държави, които са далеч по-задълбочени от думите на Доган.

Самият факт обаче, че социолози и журналисти са тръгнали в захлас да анализират речта на Доган и да го възнасят като най-добрият българин и най-патриота в момента говори, според Татяна Дончева друго: Всички тези изяви на всички креатури на Първо главно и Библиотекарския са пантонима, която се играе, за да се направи химическо чистене на Ахмед Доган.

“Покрай тия 10 дни трябва да забравим ролята на ДПС в унищожаването на българската икономика, грабежа на КТБ, влиянието върху медиите”, обясни тя.

Проблемът е обаче кому и защо е нужен Доган в този момент, зададе реторичен въпрос Татяна Дончева.

Тя призова за сериозен поглед към всички бизнес сделки и икономически процеси от последните месеци, включително и казуса около „Овергаз”, както и изясняване на собствеността на „изкупените на корем медии” в последните години, което е направено без абсолютно никаква икономическа логика.

Като бивш активист на БСП Дончева направи и кратък коментар на състоянието на левицата. Според нея в момента в БСП тече процес на търсене на нов лидер и имат няколко принципни изисквания: да бъде известен у нас и в чужбина, да провежда модерна лява политика, да има ясно изразено лидерско чувство и още две-три характеристики.

Дончева продължи обаче с виц: „И задали този въпрос на компютър, защото той ще определи справедливо. И какъв бил отговорът? - Христо Стоичков”.