Отнетият лиценз на двата авиоремонтни завода в България е един тежък отговор от Русия, която ни обяви за неприятелска държава. Това не е неочаквано, заяви пред БиТиВи бившият началник на отбраната ген. Константин Попов по времето на Николай Ненчев в кабинета на ГЕРБ-2.

Въпросът е доколко сме подготвени да поддържаме авиационната си техника, която все още има ресурс, каза бившият началник и на ВВС. 

Заков за ТЕРЕМ: Да бъдем реалисти и да не стъпваме на миналия опит

Заков за ТЕРЕМ: Да бъдем реалисти и да не стъпваме на миналия опит

Само социалният пакет не е достатъчен за привличане на кадри

Това, че им е отнет лиценза, не им пречи да работят. Въпросът е откъде ще вземат резервни части, кой ще гарантира, че всичките процедури и дейности, които са извършени в тези заводи, са по необходимите технологии и дали възложителят ще приеме това за добре свършена работа, обясни ген. Попов.

Ген. Попов обясни, че в двата завода се ремонтира основно вертолетна техника

"Авионамс"  окончателно е собственост на държавата

"Авионамс" окончателно е собственост на държавата

След влизане в сила на постановление на ЧСИ

"България не изнасяше официално през държавните си структури въоръжение за Украйна. Какъв е отговорът", запита той и си отговори - вземане на лиценз на авиоремонтните ни заводи, при положение, че нито сме изнасяли хеликоптери, нито самолети за Украйна. Много е важно да се оцени бъдещето на нашата авиация", обясни бившият шеф на отбраната.

По думите му в бъдеще трябва да се мисли как тези заводи да се включат в европейския пазар