"Сделката между ГЕРБ и ДПС не е от тази седмица. Голяма е вероятността летището да бъде взето от голяма компания с турски интереси. Това е част от сделката". Това заяви депутатът от БСП Пенчо Милков пред БНР.

Той подчерта, че въпросът за концесиите е вкаран в деловодството на НС на 27 февруари, а десет дни по-късно вече е приет на първо четене.

Според него това е вреден за страната законопроект, който разчиства пътя към предоставяне на летището на частни фирми.

Няма основания за спиране на концесията на летище "София", сигурен Желязков
Обновена

Няма основания за спиране на концесията на летище "София", сигурен Желязков

Летище „София“ няма несъбрани вземания

По неговите думи с общи законопроекти, гласуване, осигуряване на кворум, ДПС участва в управлението от самото начало на това Народно събрание.

Милков е на мнение, че от време на време вкарват текстове, за да имитира опозиционност. "Не е страшно да кажат, че има коалиция ГЕРБ-ДПС, но да е основана на принципи, да има споразумение, което обществото да вижда", отбеляза депутатът.

Той посочи още, че ако патриотите са излезли от зала, както са направили те, законопроектът за мюфтийството нямало да стане закон.

Според него това е поредното безумие, което е приело Народното събрание.

Припомняме, че на 2 февруари стана ясно, че удължават срока за концесия на летище "София" до 3 април.  Първоначално обявеният срок беше до 5 февруари. 

Удължават до 3-и април срока за концесията на летище "София"

Удължават до 3-и април срока за концесията на летище "София"

Крайният срок за подаване на оферти беше 5 февруари