Бившият здравен министър Костадин Ангелов попита служебното правителство и министър Стойчо Кацаров къде заседава Съветът на директорите на "Пирогов", който поиска отстраняване на директора на болницата проф. Асен Балтов.

По време на брифинг на ГЕРБ днес Костадин Ангелов попита още: "Къде е заседавал новоназначеният съвет на Пирогов и дали е провел първото си заседание в частна адвокатска кантора, свързана ли е тази кантора с Васил Божков... Това ли са принципите на Радев?".

Бойко Борисов коментира също казуса с Кацаров. "Лекуван безплатно, с връзки, факт за всички. Който излъга за подписите и това ще стане ясно. Но когато фактите говорят за дейността на българските герои във военно време, и то срещу непознат враг, който уплаши и американци, и руснаци, и всички, ние тогава денонощно се борихме за живота и здравето на хората, от втора линия, обезпечавайки легла, маски, лекарства, ваксини, заплати. И те са прави и аз тогава се запознах с проф. Асен Балтов, Мутафчийски, Тодор Кантарджиев и с Костадин Ангелов", изброи лидерът на ГЕРБ. Всички те са си били там, сто процента професионалисти, а това, че бяха с мен да видят магистралата..., категоричен бе той относно качествата им.

Кацаров: Здравната система се нуждае от незабавна реформа

Кацаров: Здравната система се нуждае от незабавна реформа

Какъв аргумент е "аз ви правя услуга с парите на другите"?

Борисов смята, че Стойчо Кацаров трябвало да каже, че са се справяли и че са докарали ваксини. Изчегъртаха Балтов, шефа на ямболската болница, на "Св. Анна" във Варна, шефовете на COVID отделенията, дано не стигнат и до ВМА, възмути се той.

Борисов е категоричен, че страната ни се е справила по най-добрия начин за психиката и здравето на хората. Кажете едно благодаря, за метро, Кацаров и компания горяха маските пред Министерския съвет и правиха протести, категоричен е той.

Бившият здравен министър Костадин Ангелов коментира, че развитието на ситуацията с Кацаров е интересно. В крайна сметка той излъга всички български граждани, но той пита подписал ли е документи и на децата стана ясно, че той право на контролен преглед не е имал. В ямболската болница е назначен пенсионер, който питам фалира ли болницата в Раднево, заради която имаше протести. Назначеният в Александровска болница директор - какво постигна в Шумен и Ловеч, тя се дотира всеки месец, за да не фалира. В "Пирогов" - новоназначеният екип раздал ли си е бонуси за четвърт милион, определени от него, пита Костадинов. Той наблегна на факта, че българите не са достатъчно ваксинирани, а раздаваме ваксини и сме изложени на риск през есента, когато се очаква нова вълна. Г-н Кацаров вие се провалихте, каза още Ангелов.

НЗОК се превръща в инструмент за поръчкови проверки, притеснен Ангелов

НЗОК се превръща в инструмент за поръчкови проверки, притеснен Ангелов

Служебният кабинет целенасочено ни водел към нова COVID вълна

Шефът на ямболската болница е на 69 г., а Тодор Кантарджиев на 66 г., посочи и Борисов.

Той добави: "Те така си играят - как да не е политическо изчегъртване, Балтов се караха с Мутафчийски, операционните на "Пирогов" са една идея по-лоши от ВМА, 51 млн. лв. се вложиха в "Пирогов" - и те сега защо да го барат, те мислят, че ме удрят мен, човекът е хирург, професор. Жена му е Нина Чилова от НДСВ. Ей така е било 1944 г., едни у Белене, други у затвора, третите - докато не се откажат. Ей това са комунистите, това правят. Всичко до корен. Проф. Миланов ми каза никога няма да се противопоставяш на белите престилки, камо ли на "Пирогов". Аз мисля, че сега ще ударят и шефа на Бърза помощ, защото е идвал при мен. Сега всички са се уплашили, делят се, това си искахте - това получихте. Досега всяка моя прогноза се е сбъднала".

МЗ: Балтов отстранен заради еднолично управление

МЗ: Балтов отстранен заради еднолично управление

НЗОК ще проверява и други болници, където има сигнали