Когато отношенията са изключително напрегнати, е нормално да очакваме подобна реакция. Нормално е в ситуация, в която България представлява държава-членка на НАТО, да станем плацдарм за натрупване на нашите войски.

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов пред журналисти в Народното събрание за искането на руско външно министерство за изтегляне на натовските сили от България и от Румъния. 

Русия поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния

Русия поиска силите на НАТО да напуснат България и Румъния

Като част от предложенията за сигурността, които обсъжда със Запада

Какво точно е въоръжението на българските територии, които са давани под безплатна аренда на американците, Костадинов не знае.

По думите му българската позиция трябва да е за деескалация на конфликта. За съжаление това, което се забелязва е, че напрежението идва от страна на НАТО, смята той. 

ГЕРБ искат КСНС за натовските войски и руския ултиматум

ГЕРБ искат КСНС за натовските войски и руския ултиматум

Кирил Петков: България е суверенна държава и сме направили своя избор

В момента се забелязва единствено и само в последните 20 дни заявки как едва ли не руснаците ще нахлуят в Украйна, а от другата страна всеки ден се обяснява, че няма да стане и е невъзможно да се случи. Въпреки всичко се нагнетява напрежение, посочи Костадинов.

Според него не трябва да има крайни изказвания между Русия и САЩ, като нашият глас трябва да започне да се чува. В момента в България няма глас и се държим все едно сме територия на която някои друг разиграва своите геополитически ходове. Нашият глас в момента не е ясно какъв е, каза още Костадинов. 

Гутериш не смята, че Русия ще атакува Украйна

Гутериш не смята, че Русия ще атакува Украйна

Генералният секретар на ООН призова за дипломатическо разрешаване на конфликта

Повод за думите му е искането от Русия НАТО да изтегли своите сили от България и от Румъния. В отговор на това искане депутатите от ГЕРБ поискаха в парламента да се явят премиера Кирил Петков, военния министър Стефан Янев и външния министър Теодора Генчовска, както и да бъде свикано заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). 

Христо Иванов: Да не се поддаваме на руска провокация

Христо Иванов: Да не се поддаваме на руска провокация

Ще развиваме нашето членство в НАТО