Все още "Възраждане" не са получили официална покана от първата политическа сила ГЕРБ за разговори за съставяне на кабинет с първия мандат, но ще се отзоват на протегнатата ръка за диалог. При все това партията остава категорична - подкрепа за правителство, излъчено от партията на Борисов няма да бъде дадена. Това отговори на въпрос на News.bg председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Възраждане" са готови да получат третия мандат, но, смята Костадинов, това няма да се случи. "Защото сме единствената политическа сила извън Вашингтонския консенсус, който е ясен и категоричен - българската външна политика е дадена на ишлеме на Вашингтон, тук американското посолство на практика реди кабинета."

"Все още не сме получили покана. Да, (ще отидем на разговори), както вече веднъж разговаряхме с представителите на ГЕРБ. Но ние сме си заявили позицията - няма как да подкрепим мандат с мандат на ГЕРБ. Единственият мандат, който можем да подкрепим, е на "Възраждане", отсече той.

"Не мога да разбера отчаянието и безсилието на "Продължаваме промяната" и "Доносническа България" (така Костадинов нарича от известно време "Демократична България" - бел.ред.), защото те вече нямат полезен ход. На следващите избори, които идват със страшна сила, колкото по-късно са те, толкова по-малък ще бъде техния резултат", демонстрира по традиция и социологическа експертиза партийният лидер.

Костадинов прогнозира: Редовно правителство няма да има

Костадинов прогнозира: Редовно правителство няма да има

Защото това би довело до тежки електорални последици за партиите в него