БСП захапа Валери Симеонов. По думите им той отговарял за агенцията за българите в чужбина.

Майките на децата с увреждания още са навън, тази палатка ни напомня, че не сме свършили работата си, коментира социалистът Крум Зарков.

Левите продължават да му искат оставката. И затова няма да се регистрират в зала, докато лидерът на НФСБ не подаде оставка от вицепремиерския пост.

"Твърде много се събра и е време той да отстъпи поста си", каза още червеният депутат.

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

ДПС не забравят искането си за оставка на Валери Симеонов

Подобни личности, субекти нямат място в управлението на страната, натърти Четин Казак

БСП настоява за дълбочинно разследване по случая с агенцията, не само на конкретните заподозрени, но и на всички техни политически връзки и евентуални покровителства.

ГЕРБ са ядосани заради игрите с кворума на опозицията. Управляващите били на работа, а опозицията трябвало, според Тома Биков, да каже защо не е на работа.

Голяма част от червените били в зала. Той не може да коментира дали има саботаж на кворума. Според депутата важно било институциите да работят.

ДПС иска комисия да разследва как се дава българско гражданство

ДПС иска комисия да разследва как се дава българско гражданство

Според чужди медии в схемата са замесени министър и вицепремиер от националистите

Припомняме, че депутатът от ДПС Четин Казак заяви, още през юни месец от ДПС са инициирали създаването на анкетна комисия за нарушения и сигнали за корупция в държавната агенция за българите в чужбина. Искането е било подкрепено от всички парламентарни групи с изключение на БСП. 

Той настоя да се понесе и конкретна политическа отговорност за нарушенията в Агенцията в лицето на отговорния вицепремиер - Валери Симеонов.

Красимир Каракачанов: ВМРО не е взимало пари от паспорти

Красимир Каракачанов: ВМРО не е взимало пари от паспорти

По думите му това е политическа атака срещу него

В понеделник рано сутрин Спецпрокуратурата влезе в Държавната агенция за българите в чужбина по разследване на схеми за продажба на българско гражданство. Първоначално бяха арестувани над 20 служители на агенцията, обвинения бяха повдигнати на четирима, включително и на председателя на Агенцията Петър Харалампиев, който е от квотата на Обединените патриоти.

Миналата седмица, след като коментара на Валери Симеонов за протестиращите майки и децата им стана публичен, оставката на Валери Симеонов поискаха не само ДПС, но и БСП и "Воля".

Румен Радев: Акции много, присъди малко

Румен Радев: Акции много, присъди малко

В президентството са постъпвали сигнали за корупция в ДАБЧ

Реакцията на политическите партии, а и на обществото доведе до публичното извинение на Валери Симеонов в сградата на Министерски съвет, но не и до негова оставка.

Дори и вчера - за девети пореден ден - в центъра на София граждани протестираха възмутени от думите на вицепремиера.