Частичният водно-въздушен Шенген да бъде отказан от управляващите в България.

Тази позиция на партия "Левицата" изказа председателят на Коалиционният съвет на формацията Костадин Паскалев. Мотив за този отказ е, че държавата ни има основания да претендира за пълноправно членство в Шенгенското пространство. Според анализа на "Левицата" спирането на държавата ни е следствие от битка за търговските пътища в световен мащаб и страната ни не бива да загърбва икономическия си интерес в този аспект.

Мария Габриел: България има място в еврозоната, ОИСР и Шенген

Мария Габриел: България има място в еврозоната, ОИСР и Шенген

Това са три от водещите приоритети пред българското правителство

В прессъобщението на "Левицата" се излагат и критиките на Румен Петков, АБВ, към военния министър Тагарев по темата за визитата му в САЩ, за която и Тагарев разказа вчера в Народното събрание. Румен Петков определя визитата едновременно като "провал" и "тежък удар върху българската държавност".

Разговорите за разполагане у нас на съюзнически противовъздушни и противокорабни комплекси прави страната ни военна цел за всеки опонент, смята председателят на АБВ. Също така за Румен Петков не е ясно какъв е бил мандатът на министър Тагарев и защо не е придружаван от българския посланик в САЩ. Това било "национално предателство" и достатъчен повод Тодор Татарев да бъде отстранен от длъжност и срещу него да започнат процесуално следствени действия.