На пръстите на едната ръка могат да се преброят активните и обществено ангажирани хора в държавата. Лидерите са малко. Такъв извод направи лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов в студиото на Нова телевизия. На 21 септември ще стане ясно дали ВМРО ще влязат в битката за кметското място в столицата с кандидат евродепутата Ангел Джамбазки.

Каракачанов увери, че водят почтена политика и там, където имат възможност вадят силни кандидати. Няма договорки от типа да издигнат слаби кандидати, за да не си пречат с коалиционните партньори. Като силни кандидати на ВМРО и лидери Каракачанов открои номинираните в Пловдив и Русе. Ако бившия вече коалиционен партньор Волен Сидеров реши да се кандидатира в столицата, Каракачанов му желае успех.

За ВМРО кандидатурата на Манолова е плод на политическа поза

За ВМРО кандидатурата на Манолова е плод на политическа поза

Според Контрера Манолова на дава ясна заявка, че знае въобще какво да прави в Столична община

Военният министър Красимир Каракачанов не е бил уведомен за спирането на Българското национално радио миналата седмица. За "инцидента" Каракачанов разбрал от медиите и от самото радио. В студиото на Нова телевизия той призова всеки, на когото е оказван натиск, както се твърди, да излезе публично и да заяви кой, кога и за какво, тъй като това не е допустимо.

България се стреми към добри и приятелски отношения с Русия. Аз съм склонен да уважа мотивите на прокуратурата, заяви Каракачанов по темата за аферата "Русофили". Военният министър не е изненадан за това, че може действително обвинението да основателно, тъй като Русия е доста активна на Балканите. Каракачанов заяви обаче, че има и информация за подобни действия и от страна на други сили, включително и на "наши партньори и съюзници". "Подобни случаи и опити има. Нашите контраразузнавателни служби си вършат работата", увери Каракачанов.