ВМРО обявява свой собствен кандидат за кмет на София за местните избори другата седмица. Това обяви евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки пред журналисти след регистрацията на партията за предстоящите местни избори на 27 октомври. Воеводите са събрали 6 900 подписа.

Ангел Джамбазки се надява на областни кметове в Пловдив, Русе, Варна, Силистра, Добрич, Разград, Велико Търново, Ловеч, Шумен, Ямбол, Стара Загора, Благоевград, Сандански, както и добро представяне на воеводите на местните избори. Няма нито външни, нито случайни хора, а всички са дейци на организацията, наши съмишленици, изтъкна евродепутатът.

София не е само жълтите павета, а е още "Люлин", "Младост" и "Дружба". Не е само въпросът за метрото, а и за градския транспорт, много често говорим за числата на въздуха, а най-мръсните райони са циганските махали. Ще имаме силна кандидатура и силна листа за София, увери Джамбазки.

Той си мисли, че резултатът няма да бъде такъв, какъвто е предначертан в момента - няма да бъде битката между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Джамбазки не коментира начина, по който се води предизборната кампания с аргумент, че личен живот няма да обсъжда и няма да се правят на жертви. ВМРО предлага решенията такива, каквито ги виждат.

Евродепутатът посочи, че целите пред ВМРО са кмет на София и мнозинство от кметове в страната. Ако воеводите трябва да бъдат реалисти, реалните възможности за кметове на областни градове са Пловдив, Русе, Варна, Плевен, Сандански.

"Атака" иска Обединените патриоти да бъдат заличени от регистрите на НС

"Атака" иска Обединените патриоти да бъдат заличени от регистрите на НС

Без атакистите парламентарната група била нелегитимна

Имаме силна парламентарна група, работи се активно и нямаме притеснения, акцентира Джамбазки, като допълни, че с НФСБ работят на места добре. Той се надява да имат общ кмет в Пловдив с кандидатурата на Славчо Атанасов.

Един от акцентите на ВМРО ще бъде недопускането на реализация на общински съветници от етнически партии. "Антибългарската и противоконституционна партия ДПС отново се опитва да се промъкне през задния вход и някакви фалшиви коалиции. Това ще бъде нашата темата и един от основните въпроси", отбеляза Джамбазки.

От своя страна Юлиан Ангелов посочи, че в близо 30% от общините в България, воеводите ще бъдат с НФСБ под различни форми - дали с подкрепа или в по-широка коалиция.

По думите му не Фандъкова и Манолова, а ВМРО ще бъде голямата изненада на предстоящите местни избори. На хората им писна всеки да говори различни неща, а ВМРО ще бъде изненадата на изборите. Имаме няколко варианта за кмет на София и трябва да покажем на хората, че можем да решаваме проблемите, завърши Юлиан Ангелов.

За ВМРО кандидатурата на Манолова е плод на политическа поза

За ВМРО кандидатурата на Манолова е плод на политическа поза

Според Контрера Манолова на дава ясна заявка, че знае въобще какво да прави в Столична община