Редовната лидерска среща между първите по сила политически сили в парламента ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, подкрепящи кабинета "Денков", за регулярното провеждане на която се разбраха те преди седмица, няма да се проведе. Или поне в днешния ден, както бяха първоначалните планове.

Като слух сред медиите и политици от други партии циркулираше часът 16:00, но никой от влизащите преди това представители и на ГЕРБ, и на ПП/ДБ, не успя да уточни кога и дали ще има диалог между Борисов, Петков, Василев, Денков, Иванов и Атанасов. "Нямам информация", заявиха и Делян Добрев, и Ивайло Мирчев, които влязоха в парламентарната сграда малко преди уговорения час.

"Лидерската среща ще се случи в утрешния ден. График", отговори на въпрос на News.bg кога ще се проведе срещата и защо е отложена тя в крайна сметка съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков. И отрече категорично причината за отлагането да са трусове в "сглобката".

Лидерска среща всеки вторник варди мнозинството

Лидерска среща всеки вторник варди мнозинството

Лаконичен коментар от ПП/ДБ, Борисов и ГЕРБ излязоха през задния вход

Бившият премиер коментира и анонсирания от бившия главен прокурор Иван Гешев нов политически проект "Справедливост за България". "Аз лично никога не съм имал доверие в този човек. Ако успее да спечели доверието на други хора... Това е в неговите правомощия", лаконичен бе той.

Петков съобщи още, че парламентарната група на "Продължаваме промяната/Демократична България" предстои да проведе среща в централата на ДСБ на ул. "Кърниградска" в днешния ден. Срещата обаче била редовна, като не се обсъждало нищо в спешен порядък.

Малко преди това и Христо Иванов от ПП/ДБ не знаеше за насрочена лидерска среща. ГЕРБ са поискали пренасочване. Денят е дълъг, заяви още депутатът. Не бих прибързвал със заключенията, изтъкна още той, който остава категоричен, че тази среща е много важна и отменянето й не би било добър знак. Той се надява това да е резултат на моментно логистично затруднение.

Борисов за лидерската среща с ПП/ДБ: По-добре да забравим за нея
Обновена

Борисов за лидерската среща с ПП/ДБ: По-добре да забравим за нея

Лидерът на ГЕРБ останал силно неудовлетворен