Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. Това заяви пред БНР политологът доц. Татяна Буруджиева по повод предстоящия вот на 4 април.

Според нея е възможно експертно правителство, което обаче ще има ясна политическа подкрепа в парламента - или в център-ляво, или в център-дясно. По нейни думи е по-вероятно експертно правителство, подкрепено от център-дясно.

Буруджиева посочи, че големият въпрос е какво ще бъде правителството, но това щяло да зависи от избора на гражданите.

Във връзка с реденето на листите на социалистите тя заяви, че организациите на БСП правят сериозен опит да направят крачка в посока на по-висок резултат.

Проф. Ивайло Дичев очаква нови избори скоро след предстоящия вот

Проф. Ивайло Дичев очаква нови избори скоро след предстоящия вот

Партията на Слави Трифонов би могла да влезе в парламента, но тя няма организационни основи

По думи на политолога фактът, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

Тя заяви, че ГЕРБ ще търси обновление. Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението, отбеляза Буруджиева.

Според нея залогът за ДПС на тези избори е запазването на третото място.

По нейни думи на предстоящия вот партиите във формираните коалиции повече ще си подпомогнат резултатите, отколкото ще си пречат.

Корнелия Нинова съди журналист за статуси във Фейсбук. Иска €12 000

Корнелия Нинова съди журналист за статуси във Фейсбук. Иска €12 000

Соцводачът съди и изданията, цитирали статусите

Относно заведеното срещу нея дело от лидера на БСП Корнелия Нинова заради мнението, което тя е изразила като политолог в интервюта за два пловдивски сайта, Буруджиева подчерта, че Европейският съд за правата на човека прави разлика между личността и публичната личност.

Тя бе категорична, че не е коментирала личността на Нинова, а е изказала мнение само за политиката, водена от социалистическата партия.

"Много важно е колегите ми и аз да можем спокойно да упражняваме своята професия. Опираме до това дали рискът, който носят изказванията ни, и заплахите от това да бъдем съдени за нашето мнение, няма да доведе при някои колеги до притеснения и автоцензура", коментира Буруджиева и изтъкна, че професионалната гилдия, към която принадлежи, има функции в обществото и трябва да може да ги изпълнява спокойно.