С няколко думи за дейността и края на 46-то НС приключи и депутатът от ИБГНИ Мая Манолова.

За краткия живот на 46-то Народно събрание ще се съди по неговите резултати, само 26 заседания, но след 12 г. откакто Бойко Борисов управлява, най-накрая бяха преизчислени пенсиите на възрастните хора и беше повишено майчинството, каза тя.

Амбициите големи - възможностите скромни, категорична бе Манолова и обясни, че зависимостите са попречили и промяната е останала предизборен слоган. За тези обаче, за които промяната е цел, борбата ще продължи до пълното осветяване, изчистване и обезвреждане, действие в три посоки, промяната преминава през доходите на българските граждани - парламентът успя да приеме актуализацията на бюджета, пенсиите станаха по-високи, ще бъдат повишени пенсиите и на хората с увреждания, изброи депутатът.

Закриха спецправосъдието на първо четене с масови критики, че "Христо Иванов е виновен"

Закриха спецправосъдието на първо четене с масови критики, че "Христо Иванов е виновен"

Манолова разкритикува ИТН - искали съдебна реформа, но нямали желание

"За съжаление това Народно събрание не се справи с предизвикателството да извърши истински промени в съдебната система. Единственото, което успяхме да направим, е закриването на Бюрото при главния прокурор, преместено в Министерство на правосъдието. За съжаление за втори парламент Законът за съдебната власт мина само на първо четене. По този начин тези бухалки на властта, ще продължат да си разчистват сметките през неудобните и през следващите месеци. Защо? Защото съпротивата срещу истинската съдебна реформа в този парламент беше огромна. Наистина принципът много искаме съдебна реформа, ама нямаме желание да я направим, се превръща в принцип на това Народно събрание", заяви още Мая Манолова.

Тя изброи направеното от ИБГНИ и накрая съжали, че не е влязъл докладът за комисията по ревизия, чийто председател тя бе.