Отвращението от политическата система и неразбирането на смисъла на европейските избори направи така че 1,5 млн. избиратели не излязоха да гласуват, а на нас не ни достигаха около 30 000 гласа. Така обясни пред bTV лидерът на "Воля" Веселин Марешки неуспехът си да спечели място като евродепутат.

"Българите не можаха да разберат, че аз като най-популярно лице във "Воля" бях водач на листата, но иначе щях да си остана в България, коментира още Марешки и заяви, че българите не искали той да ходи в европарламента и затова не гласували.

Лидерът на "Воля" посочи и че някои от конкурентите му ги били изпратили циганите в европарламента, след което заяви открито за кого всъщност говори.

Записах се на курсове в централата на ВМРО под ръководството на Каракачанов как да се печели циганската любов, заяви той.

От "Воля" пишат, че искат намаляване на субсидиите за партиите

От "Воля" пишат, че искат намаляване на субсидиите за партиите

Който има идеи не се притеснява да работи без тези пари, пишат хората на Марешки

Оказва се, че важното е не да работиш за хората, а да купиш самолети, негодува Марешки и използва цитат в подкрепа на думите си: Преди да изхарчиш дори 1 лев за въоръжаване, трябва да създадеш такова ниво на живот на гражданите, че те да имат желание да го пазят.

Според него обаче в България все още не било достигнато това ниво, че да се харчат безобразно много пари.

Запитан колко струва издръжката на една политическа партия, лидерът на "Воля" посочи, че неговата субсидия е около милион и нещо. Той обаче щял да я даде цялата, ако с това можел да оправи живота на българите.

"Колко време отделяме за тези 2-3 милиона (надвзетите субсидии - бел.ред.), а милиардите остават настрани. Някой много умело борави с неща, които хората разбират по-лесно", възропта Марешки. Според него тези 2 милиона нямало да повлияят на живота на българите чак толкова, колкото се спекулира в медиите.

Марешки впечатлен от Цветан Цветанов

Марешки впечатлен от Цветан Цветанов

По думите му ГЕРБ заслужават да бъдат подкрепяни

Лидерът на "Воля" призна, че няма представа колко надвзети субсидии трябва да връща партията му, но подчерта, че при тях били най-малките суми. Освен това той изтъкна, че не чакал на тази субсидия, тъй като ежемесечните дарения, които той самият правел като човек, били около 300 000 лева.

Според него трябва да се определи минимална субсидия независимо коя партия колко процента има, но да се постави и таван. Марешки предложи минимална 300 000 лева и максимална 500 000 лева на месец.

Относно думите на Бойко Борисов, че Цветан Цветанов бил като Лютви Местан за ДПС или Жан Виденов за БСП Марешки поясни, че той не се бъркал в работата на другите партии. Той обаче запита защо, при положение че Цветанов е бил добър 10 години, след като изведнъж е станал лош, вината за това била само негова, а не на този, който го е сложил.

Прав е Цветанов да чувства, че това е несправедливо, заяви Марешки, според когото бившият втори в ГЕРБ се е доказал като организатор.

Марешки отрече той самият да е канил Цветанов в партията си, въпреки че смятал, че той би бил гръбнакът на организационната работа на всяка формация. Считаме, че ни трябват даже няколко такива човека, призна лидерът на "Воля" и допълни, че нямал представа дали Цветанов би приел такава покана от негова страна.

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

Марешки за Каракачанов: Постоянно прави тъпотии и лъже патриотите

ВМРО е организирана престъпна група, заяви лидерът на "Воля"

Той изрази убеденост, че чисто организационно ГЕРБ ще страдат от липсата на Цветанов в редиците си.

На въпрос дали смята да се кандидатира за кмет на София, Марешки призна, че смята да го направи, защото битката щяла да е интересна. Запитан дали ще го припознаят в столицата, а не във Варна, той заяви, че това със сигурност ще се случи.

В "Люлин" ме припознават много добре около бензиностанцията, пошегува се той и заяви, че според него ще може да направи добра кампания.