Този, които стои зад "Еврохолд", сутринта се е изказал по БиТиВи. Така премиерът Бойко Борисов реагира на искане от страна на журналисти за коментар на сделката за ЧЕЗ. Въпросът беше знае ли кой стои зад "Еврохолд".

"Вие не знаете ли?", попита Борисов медиите.

Сделката е извършена в Чехия от частна компания, увери министър-председателят.

Борисов опроверга медийните твърдения, че Цветан Цветанов стои зад сделката с думите: "Цветанов е извън ГЕРБ." Колкото БСП могат да ги питат за Жан Виденов или ДПС за Лютви Местан, толкова може да ми зададете въпроси Цветанов там ли е, или не, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Еврохолд": Цената на тока не зависи от нас
Обновена

"Еврохолд": Цената на тока не зависи от нас

Дружеството, купило ЧЕЗ, очаква до края на годината да има всички разрешения

Сутринта много ясно кандидатът за купувач разказа за сделката надълго и нашироко, поясни той. Аз считам, че както и предишния път (визира сделката с Гинка Върбакова, бел.ред.) трябва да проявим отговорност и независимите регулатори да се произнесат, заяви Борисов. Като премиер аз нямам право да коментирам подобна сделка, защото подобно изказване може да донесе тежки последици и да бъдем осъдени като държава и да платим огромни пари, подчерта министър-председателят.

Припомняме, на 20 юни стана ясно, че "Eвpoxoлд Бългapия" е пpидoбил бизнeca нa чeшĸaтa гpyпa ЧEЗ в Бългapия.

Cпopaзyмeниeтo мeждy двeтe ĸoмпaнии дойде cлeд дълги пpeгoвopи мeждy чeшĸoтo дpyжecтвo и бългapcĸaтa "Инepĸoм", което обаче предизвика скандал и в правителсвото, и в българското общество. Bъпpeĸи пъpвoнaчaлнaтa cдeлĸa пpидoбивaнeтo бe cпpянo oт Koмиcиятa зa зaщитa нa ĸoнĸypeнциятa cлeд шyмнo пpoтивoпocтaвянe oт пoчти вcичĸи пoлитичecĸи cили. Лично познанство бе повод министър Теменужка Петкова да си подаде оставката, която обаче не бе приета.

КФН проверява "Еврохолд България"

КФН проверява "Еврохолд България"

Заради придобиването на активите на ЧЕЗ у нас

Обвинения за тъмна сделка бяха отправени и при новината, че "Еврохолд" преговаря с ЧЕЗ.

За активите на ЧЕЗ от холдинга ще платят 335 милиона евро, като финансирането на сделката ще бъде осигурено от собствен и заемен капитал. Тази стойност е с 15 милиона евро повече в сравнение с офертата на предишния кандидат "Инерком".

Вчера Комисията за финансов надзор започна пълна проверка на "Еврохолд" заради купуването на активите.

"Eвpoxoлд Бългapия" купи ЧЕЗ

"Eвpoxoлд Бългapия" купи ЧЕЗ

Poдният xoлдинг щe плaти €335 милиoнa - с 15 млн. повече отколкото предложи "Инерком"