От партия "Воля" искат да бъдат намалени държавните пари за партиите. Статуквото не иска да се раздели с тези суми и за това отложиха решението за намаляване на субсидиите за партиите. По всичко личеше, че ще стане така.

Това съобщиха от пресцентъра на партия "Воля" след днешното заседание на Коалиционния съвет в Министерския съвет. Участниците в Коалиционния съвет решиха да има дискусия за субсидиите на партиите

Патриотите при Борисов с прошения за субсидиите и за абортите

Патриотите при Борисов с прошения за субсидиите и за абортите

Външното финансиране на партиите било сякаш е втора работа

Според представителите на "Воля", всяка стъпка за намаляване на партийните субсидии е правилна. От партията припомнят, че са влезли в парламента без помощ от държавата, с подкрепата на народа. "Който има идеи, който е направил добрини на хората, не се притеснява да работи и без тези пари", пишат от партията, чийто лидер има бизнес с аптеки и бензиностанции.

Според тях, причината е, че статуквото не иска да се раздели с тези суми, които не са пари на партиите, това са пари на данъкоплатците. И българите искат срещу тези 11 лева на глас да получават адекватни политики, които да им подобряват живота.

От партията на Марешки определиха като: "пълен фалш "притеснението", че олигарси щели да си напазаруват партии. Такива зависимости има от години в задкулисието, въпреки големите субсидии", пишат от "Воля". 

Валери Симеонов иска коалиционен съвет за партийните субсидии

Валери Симеонов иска коалиционен съвет за партийните субсидии

Ако падне тавана за финансиране на партиите, бизнесът ще помага само управляващите

Припомняме, по време на обсъждането на субсидиите бе предложена идеята за 0 лева субсидии, падане на тавана на даренията на партиите и т.нар. "американски тип на дарения на партиите". Предложението бе на ДПС.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че американският модел ще се превърне в африкански.

В БСП убедени, че със субсидията се мачка опозицията преди местния вот

В БСП убедени, че със субсидията се мачка опозицията преди местния вот

Драгомир Стойнев настоя отново за диалог

Припомняме, че БСП поканиха ръководствата на групите на ГЕРБ, ОП и ДПС в парламента за разговори, свързани с предстоящата промяна в размера на годишната държавна субсидия за политическите партии.

От ГЕРБ обаче заявиха, че нямало за какво да приказват със социалистите за субсидиите.

На 18 юни БСП трябваше да проведе дискусия за партийните субсидии с Обединените патриоти. Представителите на патриотите обаче не се явиха в Народното събрание. В отсъствието им те видяха принизяване на парламентарната пред изпълнителната власт.