Вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов абсолютно задължително трябва да подаде оставка. Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов също трябва да подаде оставка, защото двамата вицепремиери са черните овце на обществото.

Това обяви лидерът на "Воля" Веселин Марешки пред Нова телевизия.

Двамата управлявали така, че да ни излагат, но проблемът е, че преди година заразата, която плъзна от един човек, който нарече хората "дебили", много бързо би се разпространила сред останалите хора.

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Валери Симеонов не се извинява на "всички превъзбудени, но непрочели"

Думите му са извадени от контекста на изказването му

На въпрос трябва ли и лидерът на "Атака" Волен Сидеров да подаде оставка, Марешки отбеляза, че коалицията е създадена в порок и само, за да се доберат няколко човека до властта.

"Ще се разпадне коалицията, но разпадайки се, те няма да напуснат голямата коалиция и ще седят докрай", прогнозира Марешки.

"Воля" има морал, защото в този състав, в това Народно събрание, няма смисъл да влизаме в управлението на държавата, а ще чакаме момент, в който да получим по-голяма подкрепа, подчерта той.

Каракачанов не очаква сделка за изтребители до края на годината

Каракачанов не очаква сделка за изтребители до края на годината

Имало много документация на английски език

Марешки даде да се разбере, че народните представители от "Воля" не се явяват по "мероприятия" в Народното събрание, защото били безсмислени и не следвало абсолютно нищо от тях. Харчели се и безсмислени държавни пари.

"Необходими са революционни действия и ако ние влезем в държавата някога, хората ще го усетят", убеден е фармацевтичният бос.

Когато се гласува вотът на недоверие в сектор здравеопазване в сряда, ние ще бъдем в пленарната зала, но ако утре например бъде иницииран вот на недоверие срещу Каракачанов и Симеонов, ще присъстваме навсякъде, закани се Марешки.

Радев призова за радиомълчание до избора на нов изтребител

Радев призова за радиомълчание до избора на нов изтребител

Държавният глава участва в церемонията за Празника на авиацията и ВВС

"Воля" няма да подкрепи вота на недоверие в здравеопазването, защото той е циничен, стана ясно още от думите му. Никой обаче не говорел защо имаме проблем с образованието и изтребителите.

Запитан кой има интерес от сделката за изтребителите, Марешки отсече, че това е сделката на живота на президента Радев и на министър Каракачанов.

Той запита риторично с какво българското общество е запомнило двете години президентстване на Румен Радев. Марешки добави, че по време на мандата на президента Радев се случват най-лошите неща в държавата.

"Когато аз направя нещо, на мига в същия ден се получава революция, хората искат действия, които да са добри за българския народ", похвали се бившият футболен бос.