Като административен ръководител на НС Караянчева стои добре и мисля, че е човек, който може да потушава напрежението и да води правилно работата на парламента. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на "Воля" Веселин Марешки относно вчерашния дебат в парламента по повод исканата оставка на Цвета Караянчева.

Той подчерта, че от "Воля" не са я защитавали, а са показали, че тези, които й искат оставката, всъщност са по-лоши от нея. Ако трябва да махнем Караянчева, за да дойде Вигенин, сме категорично против, отсече той.

По негови думи единственото смислено нещо, което лидерът на БСП Корнелия Нинова е казала от трибуната, било важното прозрение, че тайната коалиция в държавата е ГЕРБ, ВМРО и ДПС. Според него по този начин соцводачката е опровергала клеветата срещу "Воля" за златния пръст.

Според Марешки Караянчева е на светлинни години пред Мая Манолова, която преди "се изживявала" като председател на НС.

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Един дебат, който news.bg не би искал да отразява

Реплики от дебата за оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева

Относно дарените от Караянчева килими за кърджалийския театър той изтъкна, че дарителството е най-благородният жест. "Един от най-големите критици на дарителството на Караянчева беше Вигенин. Аз се порових в интернет и видях какво е дарил през живота си - единствено неговата искрена партийна любов към Сергей Станишев", отбеляза лидерът на "Воля".

По повод вчерашния коментар на Вигенин за еднополовата любов на Марешки, той изрази недоумение защо се говори за него по време на обсъждането на оставката на шефа на НС.

БСП искаха да си разиграят цирка, а нямаха никакъв проблем с Караянчева, заяви Марешки и определи като "цинизъм" думите на Вигенин, че БСП ще подкрепи Караянчева, ако тя подкрепи оставката на лидера на "Воля".

Запитан защо според социологическите проучвания този парламент е едва със 7% подкрепа, Марешки обясни, че вчерашният "цирк" в пленарната зала отвращавал хората. По негови думи "Воля" се срамували от самото начало от този парламент и от темповете му на работа.

Исканата оставка на Караянчева била опит за индулгенция от БСП и ДПС пред избирателите

Исканата оставка на Караянчева била опит за индулгенция от БСП и ДПС пред избирателите

За политолога Петър Чолаков живеем във времето на големите индулгенции

На въпрос, ако Караянчева е мъченица, дали в този контекст той също е мъченик, Марешки бе категоричен, че това е така. "Не се ли усеща? Ударите, които получавам политически и като бизнес, са заради дейността ми срещу несправедливостта и корупцията в България", категоричен бе той.

Марешки бе категоричен, че се чувства достоен да заема поста зам.-председател на парламента, щом е атакуван от Вигенин.

"Докато БСП изхарчиха вчера 100 000 лв. български пари, за тези 3 часа хората спестиха тези 100 000 лева в моите бензиностанции и аптеки. Това е моят принос към българския народ", изтъкна лидерът на "Воля".

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

ДПС внесе 96 подписа и мотиви за оставката на Караянчева

Карадайъ пита ГЕРБ дали се олицетворява с образа на председателя на НС

Той обясни, че програмата на партията му е кратка и ясна - безплатни лекарства за пенсионери и ученици до 4 клас, 50% намалени лекарства за учениците до 8 клас и борба с картела.

Относно ръста на заразени с COVID-19 у нас през последните дни той Марешки посочи, че с изключение на първите месеци от пандемията, когато е имало внушен страх и рязък скок в продажбите, в момента всичко било в рамките на обичайното и няма повишен оборот на аптеките.

Няма повишение на разходите на хората за медикаменти във връзка с коронавируса, но те като цяло са високи, обясни той.