Важен е маржът между покупна и продажна цена на горивата. Това заяви пред bTV бизнесменът и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

Колкото е цинично Каракачанов и другите патриоти да говорят за пенсиите, така е цинично Златев да говори за цените на горивата, заяви Марешки. ВМРО са се противопоставили за повишаване на пенсиите, което е основен техен приоритет, уточни той.

Златев: Цените на горивата не могат да паднат с 30-40 стотинки, възможно е до 6 ст.

Златев: Цените на горивата не могат да паднат с 30-40 стотинки, възможно е до 6 ст.

Прави секторен анализ на пазара на горива

Според него за изсветляване на сектора, за да се опрости бележката за цената на горивата (която бе предложена от финансовия министър Владислав Горанов - б.р.) няма нужда да се пише акциз и ДДС. Важен е маржът - доставна цена и продажна цена. Когато купувам, имам доставна цена, каза Марешки.

Аталай убеждава, че властта има нужда от нова енергия

Аталай убеждава, че властта има нужда от нова енергия

Студеният резерв вече е задействан за зимния сезон, обяви депутатът от ДПС

Потвърждение, че може да има бензин и по 1,80 лв. Марешки даде пример, че има лоу кост компании. Така, според него, може да има и лоу кост бензиностанции.

"Опитвам се да работя около 1 ст. печалба, но моят марж е 7 стотинки. Разходите са 5-6 стотинки, имам 1 ст. печалба", обясни Марешки, който е собственик и на няколко бензиностанции.

Тази разлика да е сложена на касовата бележка. Те могат да завишават разходите до безкрайност, няма как да обясняват, че това е много сложно да се напише на касовата бележка. Основно заради международните цени на петрола паднаха цените на горивата, каза Марешки.

Горанов съобщава мерки за по-голяма прозрачност в ценообразуването на горивата

Горанов съобщава мерки за по-голяма прозрачност в ценообразуването на горивата

Ще задължим всеки един търговец на дребно на горива, когато издава фискален бон

В предложението на Горанов нямаше ред: "разходи за издръжка" и ред "печалба". Това е измама. В разходи за издръжка могат да вкарат всичко, това е голямата измама. Опитват се да вкарат това нещо, което е цинизма. Нас ни интересува само разликата между доставна и продажна цена, категоричен е Марешки.

Преди години ако са грабвали със 70 ст. на литър, представете си какви са били разходите за издръжка, допълни той.

Марешки отсече: Симеонов и Каракачанов са победа на Байганьовщината

Марешки отсече: Симеонов и Каракачанов са победа на Байганьовщината

Според Юлиян Ангелов "крадецът вика дръжте крадеца"

Държавата трябва да се намесва, но не с уговорки, а с реални действия. Всеки ще се ориентира с какъв марж го товарят, смята лидерът на "Воля".

Според Марешки, ако трябва държавата да направи четири склада, това ще осветли бизнеса.

Относно коментара, че българите могат да купуват бензин и от околните страни, Марешки каза, че това е блокирано заради господстващо положение. "На мен ми е трудно да внасям, представете си за по-дребните търговци. Народът се съмнява, че има картел и аз съм на страната на народа", обясни Марешки.

Не съм излязъл на протест, защото смятам, че бунтовете трябва да са по време на избори, допълни той и изтъкна, че е нужно държавата да има свои складове за съхранение на горива.

Марешки разкри, че Каракачанов контролира ДАБЧ

Марешки разкри, че Каракачанов контролира ДАБЧ

Формално се контролирала от Валери Симеонов

"На тях им е изгодно да излиза тази бележка (от Валентин Златев за цената на бензина - б.р.), но на нас потребителите - не", допълни Марешки и каза за пореден път, че единствено разликата между доставна и продажна цена са важни.

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Сидеров обяснява на Борисов защо предложил да си тръгне и Каракачанов

Целта му била заздравяване на коалицията

Запитан за рокадите в управлението, той бе категоричен, че конструкцията няма да се срути, ако: "и другият циник Каракачанов, който е човек на ДПС, си подаде оставката. Той им е най-удобен", смята Марешки.

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Марияна Николова замести Валери Симеонов

Депутатите от "Атака" не присъстваха в парламентарна зала

Веднага след това партийният лидер постави реторично въпроса защо той самият не бил в управлението и започна да обяснява, че тези, които са там, имат зависимости или продават българско гражданство (арестуваният председател на ДАБЧ е човек на Обединените патриоти - б.р.).

Марешки не подмина и факта, че заместникът на Красимир Каракачанов в партията и евродепутат Ангел Джамбазки бе оставил зареден пистолет в багажа си на път към Брюксел и благодарение на бдителността на нашите граничари законният му пистолет престоя на аерогарата няколко дни.

"Тези неща, тези факти ги правят зависими и за това те са там. Искам да се пречупи картела - безплатни лекарства за всеки българин", каза Марешки и изтъкна, че лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов е сниман с лидера на ДПС Ахмед Доган.

Цацаров поиска имунитета на Марешки, Йончева и още 4 депутати
Обновена

Цацаров поиска имунитета на Марешки, Йончева и още 4 депутати

Социалистът Георги Михайлов дава имунитета си

Запитан за свалянето на собствения му имунитет, Марешки каза, че всички, с които имал сделки, не са били заплашвани. "Тези, с които нямаме, твърдят, че са изнудвани", каза Марешки по повод делата срещу него и членове на неговата партия.

Официално бюджетът е сравнително добър. Против концесията на летище София сме, против разходите на самолети, каза лидерът на "Воля", визирайки парите за ремонт на наличните ни военни самолети.

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Марешки скочи, че пенсиите излетели със самолетите на Каракачанов

Каракачанов бърка в джоба на всички българи