Лидерът на "Воля" Веселин Марешки чул и взел от медиите обвиненията и хулите, които отправяше към Красимир Каракачанов и Валери Симеонов в 44-то Народно събрание.

В студиото на Нова телевизия той не се отрече от думите си, включително и "мекотело", "безбожници" и "безродници", но обясни за времето на депутатстването си, че като обикновен гражданин не е разследващ журналист, нито прокурор и обвиненията за паспортната мафия и купуването на българско гражданство всъщност ги е прочел и чул в медиите.

"Това го повтарям аз след вас, журналисти и водеща телевизия. Аз няма откъде да ги знам тези неща, аз се информирам от медиите, като обикновен български гражданин."

На тази база е отправял нападките както от парламентарната трибуна, така и на брифингите на "Воля" в парламента, стана ясно от обясненията на Марешки, видимо раздразнен и нежелаещ да коментира предишните търкания между партията му и Обединените патриоти. На предстоящите парламентарни избори ВМРО, НФСБ и "Воля" се явяват като коалиция "Българските патриоти".

На всеки един въпрос Марешки отклоняваше отговора с нападки към останалите политически сили, които се борят за влизане в парламента - "Има такъв народ", но основно "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Именно между тях вижда лидерът на "Воля" "коалиция Далавера" - обвинение, което той отправяше преди към ОП. Марешки няколко пъти настоя да се говори за критиките от преди години на Слави Трифонов към Иван Костов - нещо, което бил забравил вече.

По думите на Веселин Марешки комплиментите са характерни за по-младите момиченца, а такива чуваме в момента между Слави Трифонов и Тошко Африкански и мутрите. "Ние си коментираме всичко директно и не се правим на ощипани госпожици", заяви Марешки и допълни, че по-острите думи са характерни за свободните хора и хората, които имат глава на раменете си.

"Българските патриоти" били коалиция про- и ги събрало единствено принципа на защита на националния интерес. "Обединението е срещу всички тези мутри, които се борят да се върнат на власт." Марешки изтъкна, че всички лидери от БП са направили "крачка в страни" и са пуснали младите хора напред.

На въпрос дали "Българските патриоти" биха подкрепили управление на ГЕРБ, излъчено от следващия парламент, Веселин Марешки отговори: "Ние можем да се включим само в коалиция, която е на определени принципи. Ние бихме подкрепили такава коалиция и не е задължително нашето участие в нея."

Веселин Марешки също смята, че е бил подслушван и е сигурен в това за времето, когато беше кандидат за президент.

Припомняне, че на 20 май ВМРО, "Воля" и НФСБ подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите избори. Тяхната коалиция се казва "Българските патриоти".

Тази заявка бе дадена веднага след състоялите се на 4 април редовни избори, на които ВМРО решиха да се явят самостоятелно. Но дори и те не успяха да преминат 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание. НФСБ, които бяха изненадани от решението на войводите влязоха в коалиция с "Воля" на Веселин Марешки, но събраха дори и заедно едва 2.37%. Тогава ВМРО получиха 3.64%.