Обучението на децата и развитието на техните възможности в новите технологии означава и сигурност в киберпространството. Това заяви българският Еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел при детското откриване на първото Българско председателство на Съвета на ЕС. Началото бе поставено от над 300 деца от цялата страна, съобщи БНР.

Благодарение на новите технологии, благодарение на младите хора на България, Председателството на България ще бъде успешно. По този начин ние показваме най-хубавото ни в Европа и в света, допълни Габриел.

С три видеоклипа за 202 хил. лв. разкриват България като „скрито бижу“ за Европа

С три видеоклипа за 202 хил. лв. разкриват България като „скрито бижу“ за Европа

Лиляна Павлова ги представи пред журналисти в НДК

Детският уоркшоп бе открит от министър Лиляна Павлова и ерокомисаря по цифрова икономика и общество Мария Габриел. Децата са нашият заряд, нашия капитал, нашето бъдеще, децата са нашата гордост.

Вярвам, че всички ние, през тези прекрасни млади деца, даваме най-добрия, най-истинския старт на Българското председателство. България като част от ЕС, неговото бъдеще - това е бъдещето за тези деца, но и бъдещето, което тези деца са, заяви Павлова.

Събитието се провежда под патронажа на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС.

В Националния дворец на културата днес е отворена и работилница по Ментална аритметика, където се представя японското сметало Абак. Древната методика, развива хармонично двете полукълба на мозъка.