ДПС са възмутени от ситуацията с медиите в парламента и в това виждат още една причина да искат оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Изразихме своето възмущение от ситуацията, в която се намирате вие специално тук, обърна се той към медиите. Йордан Цонев подкрепи медиите. Да се върне старият режим, който беше в сила в предишната сграда на Народното събрание, обеща той и подчерта, че ДПС никога не е имало проблем с комуникацията си с медиите. За партията контактът между медии и политици е полезен.

Припомняме, че от ДПС поискаха оставката на Караянчева. 

Вчера председателят на НС пусна журналистите да седнат на диваниДостъпът до кулоарите и стаите на законотворците обаче остава забранен.

Караянчева пусна журналистите да седнат на дивани

Караянчева пусна журналистите да седнат на дивани

Достъпът до кулоарите обаче остава невъзможен

Припомняме, над 200 журналисти се подписаха под петиция с искане да им бъде възстановен достъпът до депутатите и да могат да задават въпроси. Петицията беше входирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това е втора подписка до парламентарния шеф. Медиите вече внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят.