Репликата Крим е руски трябва да отекне навсякъде. Тя вече отекна, видяхте позицията на САЩ. Този президент трябва да бъде поставен в дипломатическа картина, докато не се научи да произнася думите Крим е украински. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов пред BTV по повод коментари на президента Румен Радев.

Според Митов човек не може да претендира, че уважава върховенството на правото и да не разпознава защо Крим не е руски.

Радев: Няма драма, въпросът е ясен - в момента Крим е руски

Радев: Няма драма, въпросът е ясен - в момента Крим е руски

Турция била важен партньор, но намесата в изборите ни е недопустима

Той смята, че на изборите срещу ГЕРБ е била ангажирана цялата държава, а Бойко Рашков тормозил системно, брутално и на ръба на закона привърженици на партията, опитвайки се да ги откаже от това да отидат да гласуват.

"Бойко Рашков беше шеф на предизборния щаб на Румен Радев и през цялото време се занимаваше с това да намери начин неговият патрон да спечели изборите. Той не се поколеба да дойде и до ръба на етнически конфликт и да влоши отношенията ни със съседна Турция, само и само да прокара внушението, че работим с ДПС така, че хиляди гласове в Турция изведнъж да се излеят в кошницата на проф. Герджиков на втори тур. Цялата митология се разруши на втория тур", каза още Даниел Митов.

По думите му ниската избирателна активност не дава добри перспективи за легитимността на президента.

"Не знаем дали ще се състави правителство, партии, които са толкова различни как ще намерят сечение помежду и ще се разберат за политическите приоритети и управленската програма", коментира още Митов по повод преговорите за съставяне на новия кабинет. 

ПП започва дискусия за постигане на коалиционно споразумение

ПП започва дискусия за постигане на коалиционно споразумение

Поканени са да участват представители на БСП, ИТН и ДБ