Русия няма никакъв интерес от смъртта на Алексей Навални. Това заяви пред журналисти посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова, цитирана от БГНЕС.

Тя подчерта, че към момента няма официална информация по този повод - нито какво се е случило, нито защо. По думите й в общественото пространство витаят само спекулации по въпроса.

Митрофанова коментира и обвиненията на Юлия Навалная, отправени към Владимир Путин, че той е отговорен за смъртта на руския опозиционер. Според руският посланик такива обвинения не могат да се отправят без доказателства.

Митрофанова почете Деня на съветската армия на "Паметника-костница" в жк. "Лозенец". Тя подчерта, че Столична община е дала разрешение за провеждане на мероприятието.

Посланикът изрази разочарование от това, че не се спазва споразумението между България и Русия за опазване на взаимните паметници на култура и история.

Припомняме, че руският опозицинер Алексей Навални почина на 16 февруари в затворническата служба на Ямало-Ненецкия окръг. Много политически лидери от Запада обвиниха Кремъл за смъртта му. Дмитрий Песков определи тези твърдения като нелепи.

Отново - къде е Алексей Навални? Може би тялото му е в Салехард

Отново - къде е Алексей Навални? Може би тялото му е в Салехард

Дори и майката на Навални не знае, съратници и журналисти вървят по следите