Божидар Димитров влезе днес за последно като министър в сградата на Министерски съвет, за да излезе в качеството си на обикновен гражданин през служебния вход след заседанието на кабинета

Бившият член на Висшия партиен съвет на БСП, който отговаряше за българите в чужбина, падна жертва на скандала, последвал излизането „на светло" на над 200 бивши и настоящи дипломати, които са работили за ДС.

След като премиерът Борисов настоя за отзоваването им, от опозицията припомниха, че Божидар Димитров и зам.-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров също са работили за службите. Двамата подадоха оставките си, за да избегнат разрастване на политическия скандал. Министър-председателят ги прие.

Министърът без портфейл рядко оставаше без коментар по отношение на случващото се в държавата. През лятото бяха открити предполагаеми мощи на св. Йоан Кръстител в района на родния му Созопол, но сред еуфорията се прокраднаха и мнения, че в случая може и да не става въпрос за истински реликви.

Божидар Димитров се изправи срещу родния скептицизъм и употреби прословутото словосъчетание „шибан народ", което го принуди в последствие да дава дълги обяснения.