Здравният министър Петър Москов сподели в парламента, че няма намерение да промени водената от него здравна политика. Това не е моята политика, това е политиката на правителството, под която са се разписали четири парламентарни групи, посочи той в кулоарите на парламента.

В дебатите досега министърът не чул нищо съществено. Не се чувствал сирак.

По-рано в зала Семир Абумелих от ГЕРБ критикува лидера на ДСБ Радан Кънев, че с действията си направил министъра политически сирак. В тази връзка Петър Москов коментира: „Майка ми е жива и здрава все още и от политическа гледна точка майка ми е жива и здрава”.

Защитават Москов, сравнявайки го с ексминистър Таня Андреева

Защитават Москов, сравнявайки го с ексминистър Таня Андреева

Мотивите за вота лежали върху лъжливи факти

Здравният министър остава спокоен за вота на недоверие и нямало интрига според него с начина, по който щял да се гласува.

По мнението му при едни дебати трябвало да се чуят различни идеи как да се развива здравеопазването. Аз слушам едно и също нещо, недоволен е Москов.

Той е уверен, че има подкрепата на останалите партии в управлението. Отегчително е това, което говорят дамите и господата от опозицията, смята още министърът на здравеопазването. Самият той виждал много проблеми в сектора и се опитвал да ги реши всеки ден.