Уважаеми господин реформатор, продуктово позициониран представител на управляващата коалиция в изпълнителната власт, вашето усещане за безалтернативност и самодостатъчност е контрапродуктивно и за пациентите, и за лекарите.
Така пък ДПС в лицето на Хасан Адемов се обърна директно към Петър Москов.

Вече 15 месеца не се справяте, сипете и обидни квалификации към несъгласните с вашите идеи. Изплатихте надлимитната дейност на близки до властта болници въпреки заклинанията, че такова понятие няма. Според нас реформа няма, а само имитация на такава. Българските лекари станаха еднолични търговци. Соловите изпълнения в здравеопазването винаги звучат фалшиво, продължи с обвиненията опозицията от ДПС.

Защитават Москов, сравнявайки го с ексминистър Таня Андреева

Защитават Москов, сравнявайки го с ексминистър Таня Андреева

Мотивите за вота лежали върху лъжливи факти

В дебата се намеси и опозиционерът, но част от управляващата коалиция – Радан Кънев. Лидерът на ДСБ изтъкна, че парламентът с най-трудно събраното мнозинство се оказал и този, който най-дълго нямал внесен вот на недоверие, защото нямало опозиция.

Сега като видяхте, че има алтернатива, се събудихте и това е чудесна новина, но лошата е, че мотивите ви за нищо не стават, адресира обвинение към опозицията Радан Кънев. Той определи герберите за балансьори и обяви, че работили чудесно с другите, когато бил свален бившият правосъден министър Христо Иванов.

Понякога ученикът надминава учителя си в политиката. Това, което правите днес, е театър, който цели да замъгли нещо съвсем друго – триседмичните усилия да прикриете това, че провалихте съдебната реформа, обяви Кънев.

Ти явно си сънувал в някой сън, че някой търси подкрепа от вас. Вие сте съучастници за случващото се в здравеопазването и затова никой не ви е канил. Трудно ще ви припознаят като опозиция, като подкрепяте това правителство, заяде се пък лидерът на социалистите Михаил Миков.

Квалификациите на Кънев ядосаха и част от ГЕРБ – депутатът Семир Абумелих взе думата, за да защити честта на партията си.
"Вие си оставихте министъра тука и ние сме се събрали да го защитаваме, поучи той разпалено лидера на ДСБ.

Независимият вече Лютви Местан също не остана безучастен, а припомни позицията си, че вот е трябвало да има още когато Москов дискриминирал малцинственият цигански етнос у нас.

Ако управлението не е стъпило на демократична основа, от него не може да се очаква такава политика, обясни Местан. Той обеща подкрепа на отцепилите се с него депутати от ДПС не предимно поради мотивите на самия вот, а поради по-важно съображение – след излизането на ДСБ това управление загубило своята морално-политическа легитимност.